19 aprilie 2024
(P) Criterii de alegere a unor corpuri de iluminat pentru exterior

(P) Criterii de alegere a unor corpuri de iluminat pentru exterior

corpCorpurile de iluminat mereu vor reprezenta pentru cei care traiesc la curte o adevarata necesitate care le ofera mai multe vizibilitate si in acelasi timp, contureaza o atmosfera placuta intregului decor al curtii. Extrem de populare, aceste accesorii versatile sunt cele care aduc exteriorului un plus de eleganta prin care se pun in valoare anumite detalii spectaculoase din gradina. Majoritatea prefera sa isi concentreze atentia asupra terasei, unde isi petrec serile de vara in compania familiei sau a prietenilor dragi. Mai mult, alegerea unor corpuri de iluminat pentru exterior este o etapa destul de importanta, deoarece ele au puterea de a crea o curte mai primitoare cu aspect mai ingrijit.

Beneficiile folosirii de corpuri de iluminat modern

Daca iluminatul interior ocupa un rol primordial din punct de vedere estetic si functional intr-un camin, ei bine trebuie sa stii ca iluminatul exterior este esential pentru siguranta intregii locuinte. Indreapta-te si spre acele corpuri de iluminat modern care sunt potrivite si pentru perioadele lungi din an, atunci cand ziua devine mai scurta si ai nevoie sa ajungi pana la usa fara impedimente. La Idashop gasesti, corpuri de ilumiant exterior care iti asigura tie si familiei tale un confort optim pentru a desfasura si alte activitatii la ceas de seara. Aceste corpuri de iluminat exterior sunt utile pentru ca transforma curtea intr-un loc ideal de lectura sau socializare.

Webp.net-resizeimageCum alegi corpurile de iluminat potrivite?

In primul rand, selectarea unor corpuri de iluminat pentru exterior se realizeaza in functie de locul si forma spatiului in care doresti sa o pui in valoare. Totodata, corpurile sunt asezate tinand cont de activitatile pe care le desfasori in curte, fiind plasate preponderent in locuri strategice. Spre exemplu, pentru iluminarea foisoarelor din gradina, poti alege un pendul montant deasupra mesei care iti permite sa te bucuri de mesele in aer liber. Pe de alta parte, regasim aplicele, montat pe peretele casei, ideal pentru terasa de afara, considerata mai mult o zona de acces si destul de des frecventata de toti membrii. Un alt aspect legat de tipul de iluminat este strans legat si de culoarea becurilor care pot influenta puternic intreaga atmosfera, mai ales noaptea. Se pare ca lumina calda cu tenta galbena reuseste sa tina la distanta insectele, iar lumina cu accente albe este considerata cea mai buna optiune. Aceasta este nuanta care se apropie cel mai mult de lumina zilei.
Tipuri de corpuri de iluminat pentru exterior
Exista mai multe tipuri de corpuri de iluminat modern care permit atasarea unor becuri ce contureaza un decor rece sau cald. Ne oprim insa asupra gradinii unde ai ocazia sa scoti in evidenta un peisaj nocturn si spectaculos de care te poti bucura in special vara sau toamna, cand apusurile sunt printre cele mai frumoase momente. Cele mai indragite corpuri de iluminat sunt stalpii cu LED cu ajutorul carora ai parte de atmosfera placuta si relaxanta. De asemenea, acestia sunt ideali pentru iluminarea aleei din curte. Corpurile de iluminat modern sunt cunoscute in special pentru eficenta lor energetica, deoarece au un consum redus de curent electric. Pe langa acest tip, mai exista si iluminatul pentru terasa care pune in valoare o proiectare pe masura a intregului colt, frecventat in special vara cand petreci clipe cu familia, pregatind un gratar. Ambianta terasei trebuie sa fie una magica si relaxanta, iar pentru acest decor este recomandat sa optezi pentru o lumina calda. Lampile pentru decor sunt remarcabile, datorita designului inedit care pune accentul pe un stil ornamental.
Inainte de a alege corpurile de iluminat pentru exterior trebuie sa stii care sunt zonele pe care doresti sa le pui in valoare, iar apoi sa le alegi pe cele moderne care se armonizeaza cu arhitectura casei tale!

Viziteaza site-ul IdaShop: https://www.idashop.ro/ pentru mai multa inspiratie!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial