29 martie 2024
Şotânga: Ministrul Rovana Plumb a dat startul campaniei ÎMPĂDURIM ROMÂNIA!

Şotânga: Ministrul Rovana Plumb a dat startul campaniei ÎMPĂDURIM ROMÂNIA!

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a dat startul campaniei naţionale “Împădurim România”, la Şotânga.

Acţiunea de plantare a avut loc pe o suprafaţă de 2 hectare pe terenul degradat al Primăriei Şotânga, cu ajutorul şi asistenţa tehnică a reprezentanţilor Regiei Naţionale Romsilva şi a Direcţiei Silvice Dâmboviţa. Ministrul Mediului a venit însoţit de directorul general al RNP Romsilva, Adam Crăciunescu, prefectul judeţului, Victor Sanda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda, dar şi nepoţelul său, care a sprijinit-o în această acţiune de plantare de puieţi.

„Relaţionarea este directă cu agricultura, cu apărarea împotriva inundaţiilor, cu diminuarea poluării, dar şi cu prevenirea zăpezilor care vor veni în perioada următoare. Este un răspuns clar, direct şi rapid la seceta care a marcat anul acesta ca şi impact negativ tot ceea ce înseamnă agricultură.

În afară de terenurile degradabile care au fost indicate şi solicitate pentru a fi împădurite avem în vedere şi crearea perdelelor de protecţie pe autostrada 2 în judeţul Ialomiţa. Costul programului de împădurire este de 60 de milioane de lei.

Era foarte necesară această campanie. Avem în vedere intensificarea controalelor şi nivelul amenzilor va fi ridicat şi, din punct de vedere al viziunii pe care USL îl are în ceea ce priveşte silvicultura, pot să vă spun că am finalizat analiza privind strategia pe silvicultură care va avea ca obiectiv, pe de o parte, reducerea până la eliminare a tăierilor ilegale de pădure şi, ca şi concept, împădurirea şi protejarea acestei resurse naturale fundamentale a ţării.

Avem şi alte măsuri pe care le vom aplica pentru diminuarea tăierilor ilegale”, a explicat Rovana Plumb. Astăzi, au fost plantaţi în Şotânga, punctul Valea Popii, circa 10000 de bucăţi puieţi de gorun, stejar roşu, tei şi salcâm proveniţi din pepiniera centrală Găeşti.Campania naţională “Împădurim România” este un proiect prin care vor fi plantaţi 26 de milioane de puieţi, circa 2590 de hectare urmând să fie plantate în această lună.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial