25 aprilie 2024

Oprea – “S-a spus greşit în presa locală că CJD are dificultăţi în a asigura plata salariilor”

cjdb „Am ales să facem această şedinţă ordinară a CJD  pentru că este nevoie să rectificăm în primul rând bugetul CJD pentru a asigura plata unor instituţii care, într-un fel sau altul, trec prin ordonanţarea CJD.

S-a spus greşit în presa locală că CJD are dificultăţi în a asigura plata salariilor.

Instituţia CJD nu are niciun fel de dificultate, pentru că bugetul CJD, care a inclus şi componenta salarială, a fost gândit şi paragândit.

Deci CJD a asigurat o creştere sustenabilă, în limita anvelopei salariale puse la dispoziţie şi repartizată CJD de Direcţia de Finanţe Publice.

Sigur că sunt unităţi, în speţă centrele medico-sociale, personalul neclerical, Direcţia de Asistenţă şi Protecţia Copilului cărora le sunt repartizate fonduri prin CJD.

La rândul său, şi CJD are o contribuţie la bugetul acelor instituţii, dar nu CJD asigură plata acelor salarii şi nici nu le fixează, de exemplu pentru centrele medico- sociale.

Sigur că unii conducători vremelnici de instituţii, de UAT-uri au uitat să ne consulte şi pe noi când au fixat organigramele, când au făcut bugetele sau când au făcut angajări”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial