25 aprilie 2024
Oprea, CJ Dâmboviţa – „Să avem cu toții VOINȚA de a oferi României ce avem mai bun!”

Oprea, CJ Dâmboviţa – „Să avem cu toții VOINȚA de a oferi României ce avem mai bun!”

Webp.net-resizeimage (4)COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele CJD, Alexandru Oprea, prezent la manifestările dedicate Zilei Naționale a României

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, însoțit de vicepreședinții Alin Manole și Luciana Cristea, a participat de 1 decembrie 2019, la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, ce au avut loc la Monumentul Istoric de la Mănăstirea Dealu.

Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de Înaltpreasfinția Sa Nifon, Ahriepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, și a continuat cu alocuțiuni susținute de către oficialitățile prezente, depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Istoric, urmat de defilarea Gărzii de Onoare.

Cu acest prilej, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis:

1 decembrie este cea mai puternică zi din an pentru noi, românii. Este cea care nu ne lasă să uităm cine suntem cu adevărat – un popor care a luptat cu toate puterile sale să fie unit, care a reușit să fie unit și care trebuie să rămână unit.

Acum mai bine de 100 de ani, românii din Transilvania, Ardeal, Crișana și Maramureș și-au strâns mâinile într-un fel aparte. Au dat mână cu mână și un vis de zeci, sute de ani a prins viață. România a căpătat o nouă formă. Mai mare, mai puternică, mai determinată. Independentă și liberă. În două cuvinte: ROMÂNIA UNITĂ!

Dar nu a fost ușor să se întâmple un asemenea moment. Dimpotrivă. Ne-a costat enorm. Am pierdut oameni dragi, eroi, patrioți. Dar am luptat până ne-am strâns mâinile ca act al reușitei luptei noastre. Pentru că lucrul cel mai important care a făcut posibilă acea strângere de mână istorică de la Alba-Iulia a fost VOINȚA. Voința poporului român de a fi unul pentru toți și toți pentru unul.

VOINȚA a fost legătura comună dintre noi atunci.

Între timp, viața ne-a arătat că pot apărea momente care ne vor pune la încercare acea legătură care ne-a făcut puternici. Și atunci ar fi bine să știm că mereu ne vom avea unii pe alții și mereu vor fi lucruri care ne vor lega pentru totdeauna. Pentru acest lucru, a sosit momentul să dăm, din nou, mână cu mână, să fim unul pentru toți și toți pentru unul, pentru că doar împreună vom reuși să ne ajutăm țara și fiecare, în felul lui și cu puterea lui, trebuie să contribuie.

În câteva cuvinte: IUBIREA, DRAGOSTEA DE ȚARĂ și DORINȚA DE A TRĂI ÎN ROMÂNIA PROSPERĂ sunt lucrurile care ne leagă acum, când ROMÂNIA are cea mai mare nevoie de noi. Și, pentru binele tuturor românilor, din țară și de peste granițe, România trebuie să redevină ROMÂNIA UNITĂ!

Cu gândul la toate aceste lucruri, ne dăm seama că, de fapt, 1 decembrie suntem noi, românii!

Așadar, La mulți ani, România! La mulți ani, români! Sper să aveți cu toții parte de sănătate și să avem cu toții VOINȚA de a oferi României ce avem mai bun!”

La manifestările dedicate zilei Naționale a României au mai participat: europarlamentarul Rovana Plumb, prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, parlamentari dâmbovițeni, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Târgoviște, ai Primăriei Aninoasa, consilieri județeni, șefi de instituții deconcentrate, reprezentanți ai partidelor politice, numeroase cadre militare.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial