28 martie 2024

Olimpiada de limbi romanice – limbile spaniolă, italiană, portugheză, între 2 și 6 aprilie, la Târgoviște

isjdbCOMUNICAT DE PRESĂ

 

            Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița organizează, în perioada 02 – 06.04.2018, la Târgoviște, etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice – limbile spaniolă, italiană, portugheză, eveniment de amploare, la care vor participa 254 elevi din clasele VII – XII, din majoritatea județelor și din municipiul București, însoțiți de 35 cadre didactice. Județul Dâmbovița este reprezentat de 4 elevi, calificați la limba italiană.

Deschiderea  festivă  a olimpiadei va avea loc  în  data de 2 aprilie, la ora 17:00, în amfiteatrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” Târgovişte, iar festivitatea de premiere, vineri, 6 aprilie, ora 10:00, în amfiteatrul aceleiași unități școlare.

 

Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgovişte, proba scrisă în data de 3 aprilie, începând cu ora 10:00, iar proba orală, pentru elevii claselor a X-a, a XI-a şi a XII-a, în data de 4 aprilie, începând cu ora 9:00.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Târgoviște și din județul Dâmbovița.

Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru.

 
                                        Inspector școlar pentru limbi moderne,

                                         Prof. Mihaela ANTON

 

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial