28 martie 2024
Obiectivul primarului Gabriel Boriga – Târgoviște, capitala culturală a României!

Obiectivul primarului Gabriel Boriga – Târgoviște, capitala culturală a României!

gbabeNu rataţi Babel F.A.S.T. Târgovişte 2014!  Ajuns la ediţia a IV-a, evenimentul teatral şi cultural va avea loc în perioada 16-21 iunie. Surprizele pregătite de organizatori sunt de excepţie!

 „Este o nouă rotiţă pe care o punem aici la Târgovişte în marele mecanism ce ne va duce într-o bună zi să trăim oficial capitala culturală a României.

Este dezideratul pe care-l am, este dezideratul la care o întreagă echipă, o echipă formată dintr-un oraş, tinde şi doreşte să ajungă într-o bună zi.

O să avem parte de multe oprelişti, o să avem parte de critică, o să luăm totul ca o experienţă şi o pildă care ne va întări şi ne va motiva să ajungem unde dorim. Târgoviştea voievodală, capitală atâtea sute de ani a Ţării Româneşti, nu are numai trecut.

Vă asigur că are un prezent şi va avea un viitor foarte bun. Însă aceste lucruri nu se pot întâmpla decât împreună. Împreună cu oameni de cultură, de artă, cu oameni politici, cu oameni de sport, cu toţi cei care iubesc Târgoviştea, iubesc judeţul Dâmboviţa şi nu uită de unde au plecat.

Vă invit pe toţi să fiţi martorii acestui eveniment care pune Târgoviştea foarte clar pe harta oraşelor profund culturale din România.

O cultură modernă, o cultură care, de la an la an sau festival care de la an la an va atrage mai multe opinii pozitive, atrage mai mulţi oameni, de ce nu, mai mulţi turişti şi mai mulţi bani care vin la Târgovişte, pentru că – până la urmă – din punct de vedere al industriei, nu ştiu ce perspective imediate putem să avem.

Cultura, arta, tradiţiile ne sunt alături, aproape şi prietene. Vă invit pe toţi, din tot sufletul, să fiţi părtaşi şi martorii unui eveniment care pe alocuri o să fie genial: Babel 2014”, spune edilul şef al Târgoviştei, Gabriel Boriga.

 Babel a pregătit 50 de manifestări, 34 – spectacole ale teatrelor din Brazilia, Germania, Suedia, Turcia/Kurdistan, Spania/ Ţara Bascilor, Kosovo, India, Marea Britanie, Ungaria, Bulgaria, Franţa, Iran/Persia, dar şi ale teatrelor din România.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial