25 aprilie 2024
O turistă a cerut ajutorul salvamontiştilor dâmboviţeni după ce s-a rănit pe munte!

O turistă a cerut ajutorul salvamontiştilor dâmboviţeni după ce s-a rănit pe munte!

salvataO turistă a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor dâmboviţeni după ce s-a rănit la un picior.

Femeia a fost transportată la Spitalul Floreasca din Capitală, pentru îngrijiri.

“In jurul orei 15:00, am fost anuntati de catre Dispeceratul National Salvamont, prin intermediul telefonului de serviciu, ca in partea superioara a Vaii Sugarilor se afla o turista in varsta de aproximativ 35 ani, ce suferise o fractura la nivelul membrului inferior.

Imediat, o echipa de Salvatori montani de la Baza Salvamont Salvaspeo Dambovita din zona Pestera s-a deplasat la locul specificat de Dispecerat cu ajutorul SSV-ului din dotare, cu care a putut inainta nu foarte mult datorita stratului mare de zapada, urmand apoi sa se deplaseze pe jos.

Echipa a ajuns in aproximativ 45 minute si dupa un control al victimei s-a constatat ca este vorba de o fractura inchisa la nivelul membrului inferior drept urmand mai apoi imobilizarea acestuia cu ajutorul atelelor si transportul victimei cu targa UT2000.

Victima a fost adusa in siguranta la Baza Salvamont Salvaspeo Dambovita din zona Pestera la ora 17:45 de unde a ales sa fie transportata de catre apropiati la Spitalul Floreasca din Bucuresti pentru investigatii amanuntite”, se arată în comunicatul remis de Serviciul Salvamont Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial