19 aprilie 2024

O tânără, de 25 de ani, condamnată pentru trafic de persoane, proxenetism şi şantaj!

www.mariusbuga.ro_images_prostiMandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au depistat o tânără de 25 de ani, din Cornești, pe numele căreia instanța de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Cea în cauză a fost condamnată de Tribunalul Buzău la executarea unei pedespse privative de libertate pentru o perioadă de 4 ani și 10 luni, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și șantaj.

Tânăra a fost încarcerată în cadrul Penitenciarului de Femei Târgșor.

www.mariusbuga.ro_images_01.2014_zapada10Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a luat măsuri pentru ca circulația rutieră să se desfăşoare în siguranţă. Poliţiştii acţionează pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere, în contextul informărilor meteorologice

Ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița sunt în teren pentru siguranţa cetăţenilor şi a traficului rutier.

Polițiștii au aplicat 323 de sancțiuni contravenționale, dintre care una pentru consum de alcool, 27 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor și 4 pentru depășiri neregulamentare.

De asemenea, pentru abaterile comise de pietoni și bicicliști au fost aplicate 146 de amenzi.

Ca măsură complementară, au fost reținute 9 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

În continuare, poliţiştii vor fi la datorie, pregătiți să acţioneze pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi acordarea sprijinului necesar autorităţilor locale şi persoanelor aflate în dificultate din cauza fenomenelor meteo.

hot-magazin-550x300Persoane cercetate de poliţişti după ce au sustras bunuri din magazine

Poliţiştii din Târgovişte şi Fieni au fost sesizaţi de administratorii unor societăţi comerciale cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras bunuri din magazine.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate două persoane de 22 și 47 de ani, care, în timp ce se aflau în incinta magazinelor, au sustras mai multe produse, trecând pe lângă casele de marcat fără să le achite.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate societăţilor prejudiciate.

Pe numele celor în cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din societăţile comerciale:

Orice neatenţie în ceea ce priveşte depozitarea, manipularea sau paza produselor expuse spre comercializare va fi speculată de răufăcători.

Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte – potenţiali infractori. În general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.

Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor.

Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un personal bine instruit.

Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.

Amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.

Prezentaţi produsele în vitrine sau tejghele din sticlă, bine fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate sau dislocate.

Protejaţi bunurile de mare valoare, oferite spre comercializare, cu senzori racordaţi la sistemul de alarmă.

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei astfel de infracţiuni, anunţaţi de îndată POLIŢIA, apelând gratuit 112 !

hotpa4Cercetat de polițiști pentru furtul unor bare metalice

În noaptea de 21 spre 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au oprit pe raza localității, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din Teiș.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit că acesta transporta mai multe bare metalice, pentru care nu deținea documente justificative de proveniență.

Din cercetări a reieșit că, în cursul aceleiași nopți, bărbatul ar fi sustras bunurile din incinta unei societăți comerciale din Târgoviște.

Pe numele lui, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, iar bunurile au fost recuperate și restituite societății prejudiciate.

Depistat la volanul unui autoturism, deşi consumase alcool

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr de 21 de ani, din Răcari, în timp ce conducea un autoturism pe DN 71, pe raza localității Cuza Vodă, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de cel în cauză se continuă cercetările în cadrul unui dosar penal.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial