24 aprilie 2024
VIDEO! O mănăstire aproape de cer, motiv de scandal între Biserică și iubitorii de munte! Lăcașul de cult s-ar construi la Babele!

VIDEO! O mănăstire aproape de cer, motiv de scandal între Biserică și iubitorii de munte! Lăcașul de cult s-ar construi la Babele!

biserica_bucegiIubitorii muntelui sunt revoltati dupa ce Biserica Ortodoxa Romana a decis sa ridice o manastire cat mai aproape de cer, la Babele, in Parcul National Bucegi.

Peste 1.000 de oameni revoltati au semnat o petitie online impotriva constructiei. Deloc impresionati de acest protest, reprezentantii bisericii asteapta avizul de constructie.

Daca il obtin, ei se vor putea lauda cu lacasul de cult aflat la cea mai mare altitutine din Romania. Asta, in timp ce oamenii asteapta de la biserica un alt fel de rcord. De omenie.

Inconjurat de 40 de preoti, Casian, arhiepiscopul Dunarii de Jos, a tinut o slujba in locul in care va fi ridicata viitoarea manastire. Pana atunci o constructie provizorie ii va atrage atentia drumetului ca se afla intr-un loc binecuvantat.

IPS CASIAN, Arhiepiscopul Dunarii de Jos: “Aici pe muntii Bucegi – loc inalt si reprezentativ – pentru totdeauna un altar deschis spre cer, cerul asa cum vedeti se odihneste pe umerii pamantului, iar pietrele graiesc.”

Lacasul de cult are la dispozitie 3.000 de metri patrati. Terenul a fost donat bisericii de consiliul local Busteni. Nu exista deocamdata un aviz de constructie.

Emanoil Savin, primarul orasului Busteni: “Probabil ca vom fi si criticati pentru ca urmeaza sa facem toate demersurile, sa luam toate avizele, toate autorizatiile.”

In zona Babele sunt in acest moment alte 6 manastiri: Caraiman si Sfanta Treime in Busteni, Cota 1000 si Sinaia, Runcu si Pestera. Vestea ca se va ridica inca una, chiar langa Babele, a starnit indignare. Iubitorii muntelui au deschis o petitie online care in trei zile a strans 1.000 de semnaturi.

Cristian Petre, initiatorul petitiei online: “Vrem sa pastram Platoul Bucegilor exact asa cum este. Respectiv, Parc National. Nu vrem sa pornim o actiune importriva bisericii, cum gresit a fost inteles, impotriva oricaror constructii care vin sa tulbure linistea Bucegilor sub orice forma. Daca va fi nevoie, vom ajunge si la actiuni fizice, la lanturi umane si proteste fizice.”

In ciuda sutelor de reactii, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane au declarat intr-un comunicat ca “biserica de pe Platoul Bucegi va fi cladita dupa obtinerea autorizatiei de construire”.

Viitorul lacas de cult ar urma sa aiba hramul “schimbarea la fata”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial