24 aprilie 2024
O fetiță de 11 ani, ucisă pe trecerea de pietoni de un TIR condus de un șofer polonez, la Răcari

O fetiță de 11 ani, ucisă pe trecerea de pietoni de un TIR condus de un șofer polonez, la Răcari

Tragedie cumplită în judeţul Dâmboviţa. O fetiţă de 11 ani şi-a pierdut viaţa, vineri dimineaţă, după ce a fost spulberată de un tir chiar pe trecerea de pietoni din faţa şcolii, în localitatea Răcari.

Copila era de mână cu tatăl ei când tirul condus de un şofer polonez a intrat în plin în ei. Biata fată n-a mai avut nicio şansă în urma impactului extrem de violent. Părintele a supravieţuit, însă este şi el rănit şi în stare de şoc.

Era puţin trecut de ora 8 dimineaţa, când bărbatul, de 39 de ani, îşi parcase maşina lângă scoala gimnazială din Răcari. Omul a coborât să îşi ducă fata, de 11 ani, până la poarta unităţii de învăţământ.

Martorii povestesc că bărbatul şi fiica lui se aflau pe trecerea de pietoni. O maşină care venea dinspre Târgovişte le-a acordat prioritate. Tirul însă, care venea dinspre Bucureşti, nu a mai reuşit să frâneze la timp şi i-a izbit în plin. Din nefericire, fetiţa a decedat pe loc, iar tatăl ei a fost preluat de echipajul de la ambulanţă şi transportat la spitalul din Târgovişte.

Victor Ivan, paznicul Şcolii Răcari: „Fetița era cu taică-său, pe trecere. Tirul, având viteză, nu a oprit şi i-a luat în plin”.

Nicolae Cazacu, martor: „Acest om a intrat în ei, în plin, pe trecere. N-a mai avut nicio şansă, acest copil nevinovat”.

Dr. Ruxandra Chialfă, medic SAJ Dâmbovița: „Fetiţa a fost găsită decedată, cu leziuni incompatibile cu viaţa. De asemenea, a fost rănit şi tatăl fetiţei, prezintă multiple traumatisme”.

Conducerea şcolii povesteşte că fata din clasa a cincea a întârziat puţin în dimineaţa aceasta, iar la un moment dat s-a auzit buşitura din stradă.

Marcela Cristina Gheorghe, directorul adjunct al Școlii Răcari: „În fiecare dimineaţă, ca şi în dimineaţa asta, au fost cei de la poliţia locală, supraveghează tot timpul această trecere de pietoni, dar dat fiind ora 8, la care se încheiase, profesorii îşi aşteaptă elevii începând cu 7.30, în clasă. Dar la ora 8 porţile au fost închise, iar tatăl a venit cu fetiţa şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Era 8 şi 2 minute, a întârziat puţin”.

Cei de la descarcerare au intervenit la faţa locului. Din nefericire, însă, doar tatăl a mai putut fi salvat.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi continuă cercetările.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial