19 aprilie 2024
O braziliancă, obligată să plece din Dâmboviţa

O braziliancă, obligată să plece din Dâmboviţa

braziliaCOMUNICAT DE PRESĂ                                                                             

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie de 42 de ani, din Brazilia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional și obligată, prin decizie de returnare, să părăsească țara în 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa – Serviciul Ordine Publică, au desfăşurat, la data de 07 martie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat o femeie de 42 de ani, din Brazilia, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceasta a intrat legal în România însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acesteia decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile, fiindu-i aplicată și sancțiune contravenţională cu amendă, în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare. Totodată, la ieșirea din țară, pe numele femeii va fi  dispusă nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 3 luni.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

 

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial