20 aprilie 2024
Nunta de vis, la Sinaia! Nepotul regelui Mihai, Nicolae, și aleasa inimii sale, Alina Maria, și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu

Nunta de vis, la Sinaia! Nepotul regelui Mihai, Nicolae, și aleasa inimii sale, Alina Maria, și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu

nuntaNunta de vis care a avut loc luni la Sinaia, unde nepotul regelui Mihai, Nicolae, și aleasa inimii sale, Alina Maria, și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu.

61989501Apoi, alături de invitați, peste 200 la număr, au petrecut la Cazinoul din Sinaia. Bucătarii i-au așteptat cu un meniu bogat, din care nu au nicolaelipsit produsele tradiționale românești.

Luni, cei doi vor depune flori la Monumentul Eroilor din Sinaia, la fel cum au făcut și înaintașii lui Nicolae în ziua nunții lor. Iar Alina va lăsa și buchetul de mireasă acolo în semn de omagiu.

Cei doi miri şi-au făcut apariţia la prânz la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia.

Alături de cele două perechi de naşi, mirii s-au îndreptat spre altar. Îmbrăcată într-o rochie cu trena lungă şi o tăietură adâncă la spate, mireasa a fost însoţită şi de domnişoarele de onoare.

nunta1Zece preoţi, în frunte cu Arhiepiscopul de Argeş şi Muscel, au oficiat slujba.

După slujbă, Nicolae şi Alina Maria au fost aplaudaţi de mulţimea care îi aştepta afară şi care a urmărit ceremonia transmisă pe un ecran aflat în curtea bisericii.

61989500După momentele emoţionante de la biserică a urmat petrecerea, organizată la Cazinoul din Sinaia.

”Reporter: Pregătit de marea petrecere?
Nicolae: Da, mulţumesc!
Reporter: Cum a fost astăzi în biserică?
Nicolae: Foarte frumos.
Reporter: Ce gânduri aveţi?
Nicolae: Fericire.”

Alături le-au fost invitaţi de seamă. Doamnele, în ținute de gală, au păşit în frumoasa clădire de început de secol la braţul domnilor îmbrăcaţi la patru ace.

61989499Liviu Popescu, naș: “Ne bucură foarte mult prezenţa masivă a marilor familii boiereşti care sunt plecate din perioada interbelică sau după perioada comuniştilor şi iată că s-au reunit în această seară. Miri au făcut eforturi mari ca să ajungă în acest moment, pentru că fără sprijinul familiei este destul de greu. Iar noi ca părinţi spirituali ne bucurăm să fim alături de ei.”

Nicolae şi Alina s-au implicat în organizarea marelui eveniment şi au fost atenţi la fiecare detaliu. De pildă, au ținut ca pe mese să fie produse româneşti, inclusiv vinul. Nu au lipsit însă delicatesele internaţionale. De tort şi aranjamente florale s-au ocupat furnizori celebri. Iar la finalul petrecerii, fiecare invitat a primit un cadou simbolic.

Familia Regală nu a participat la nuntă. Custodele Coroanei, Margareta, şi principele Radu au anunţat pe site-ul oficial ca în aceste zile se afla într-o vizită în Alsacia. Nici mama lui Nicolae, principesa Elena, nu a venit la căsătoria băiatului ei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial