23 aprilie 2024
Nu rataţi vizitarea șantierului arheologic de la Geangoești-Hulă

Nu rataţi vizitarea șantierului arheologic de la Geangoești-Hulă

ge-123ZIUA PORTILOR DESCHISE PE ȘANTIERUL ARHEOLOGIC GEANGOEȘTI – HULĂ

(com. Dragomirești, jud. Dâmbovița)

Vineri, 30 august 2019, între orele 10.00 18.00, Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal Curtea Domnească“ Târgoviște vă propun vizitarea cu ghid a șantierului arheologic de la Geangoești-Hulă.

Din anul 2015, an de an, în localitatea Geangoești, sunt întreprinse cercetări într-o așezare de perioadă eneolitică, veche de aproximativ 6000 ani.

Campania anului 2019 a avut drept scop identificarea elementelor de arhitectură din sfertul NV al așezării preistorice, pentru a putea obține informațiii despre dimensiunile și modul de organizare a interiorului caselor, despre inventarul și mobilierul acestora sau despre dispunerea construcțiilor în cadrul satului.

Cu această oazie, au fost identificate atât ritualuri de consacrare, cât și ritualuri de abandon ale caselor, pe cât de ciudate, pe atât de spectaculoase, pentru specialiști și neofiți deopotrivă.

Echipa de cercetare, coordonată de arheologii experți, dr. Ana Ilie și dr. Ovidiu Cârstina, vă așteaptă, cu această ocazie, pe șantier pentru a vă prezenta rezultatele proiectului de cercetare arheologică din jurul sitului Geangoești-Hulă, campania anului 2019, dar și cele mai impresionante și reprezentative descoperiri oferite de acest sit până în prezent.

Activitatea este realizată în parteneriat cu Primăria comunei Dragomirești, Centrul de Cultură Dragomirești, Direcția Județeană pentru Cultură Dâmbovița.

Informații suplimentare despre eveniment: Tel: 0245.613.946; www.muzee-dambovitene.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial