25 aprilie 2024
Nouă deţinuţi, în vizită la Mânăstirea Stelea din Târgovişte

Nouă deţinuţi, în vizită la Mânăstirea Stelea din Târgovişte

dsc_0066Miercuri, 16 mai 2018, cu Binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Dr. Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, nouă persoane private de libertate care execută pedeapsa în regim închis în Penitenciarul Mărgineni, însoțiți de preotul capelan al unității Savin LIȚĂ, au participat la un pelerinaj la Mânăstirea Stelea din Târgoviște.

Pelerinajul dă persoanei o altă înţelegere a propriei vieţi spirituale, iar ceea ce îl determină pe om să plece în pelerinaj fiind, în primul rând, dragostea pentru Dumnezeu. Cu atât mai mult, pentru persoanele aflate în detenţie, pelerinajul către un loc sfânt reprezintă deschiderea nu numai a unei porţi spre libertate, dar şi deschiderea unui nou univers de cunoaştere şi de experimentare a unor modalităţi noi de trăire socială, în armonie cu semenii şi aproape de Dumnezeu. Astfel, pelerinajul, ca exprimare religioasă, devine un act cu valoare mântuitoare.

La activitate au fost selecționate să participe persoane care au dovedit responsabilitate și implicare în cadrul activităților productive și a celor cu caracter educațional și de asistență moral-religioasă organizate în penitenciar, stimulând astfel adoptarea unor conduite dezirabile din punct de vedere social și promovarea valorilor creștine în rândul deținuților.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial