Nouă deţinuţi, în vizită la Mânăstirea Stelea din Târgovişte | TargovisteNEWS

Nouă deţinuţi, în vizită la Mânăstirea Stelea din Târgovişte

dsc_0066Miercuri, 16 mai 2018, cu Binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Dr. Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, nouă persoane private de libertate care execută pedeapsa în regim închis în Penitenciarul Mărgineni, însoțiți de preotul capelan al unității Savin LIȚĂ, au participat la un pelerinaj la Mânăstirea Stelea din Târgoviște.

Pelerinajul dă persoanei o altă înţelegere a propriei vieţi spirituale, iar ceea ce îl determină pe om să plece în pelerinaj fiind, în primul rând, dragostea pentru Dumnezeu. Cu atât mai mult, pentru persoanele aflate în detenţie, pelerinajul către un loc sfânt reprezintă deschiderea nu numai a unei porţi spre libertate, dar şi deschiderea unui nou univers de cunoaştere şi de experimentare a unor modalităţi noi de trăire socială, în armonie cu semenii şi aproape de Dumnezeu. Astfel, pelerinajul, ca exprimare religioasă, devine un act cu valoare mântuitoare.

La activitate au fost selecționate să participe persoane care au dovedit responsabilitate și implicare în cadrul activităților productive și a celor cu caracter educațional și de asistență moral-religioasă organizate în penitenciar, stimulând astfel adoptarea unor conduite dezirabile din punct de vedere social și promovarea valorilor creștine în rândul deținuților.

 

Life-Style

”Povestea iei”, la Curtea Domnească din Târgoviște

Expoziţia etnografică ”Povestea iei”   Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul să descopere ”Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, care va fi deschisă publicului miercuri, 24 iunie 2020, ora 14:00. ”În anul 2013, în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea [...]