Noi blocuri din Târgovişte vor fi reabilitate termic. Care sunt condiţiile | TargovisteNEWS

Noi blocuri din Târgovişte vor fi reabilitate termic. Care sunt condiţiile

www.mariusbuga.ro_images_bloc“Dupa ce zilele trecute, un prim proiect de reabilitare termica a blocurilor de locuinte pe fonduri europene a trecut de evaluarea tehnica si financiara, urmand a se semna contractul de finantare, un al doilea proiect de acest tip a primit unda verde.
Astfel, prin adresa Agentiei pentru Dezvoltare Regionala SUD Muntenia nr. 18525/22.11.2018, am fost notificati ca proiectul: „Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte – Pachet I.2”,se afla in lista proiectelor finantabile si va intra in etapa de precontractare.
Proiectul contine 8 componente, respectiv blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scarile A si B), 54, 57 (scarile A si B), 64 (scarile A si B si blocul K.
Lucrarile avute in vedere sunt deosebit de complexe si vizeaza izolarea termica a fatadei (parte opaca si parte vitrata), inchiderea balcoanelor cu tamplarie termoizolanta, izolarea termica a planseului peste subsol, instalarea de panouri solare, inlocuirea corpurilor de iluminat si a circuitelor electrice aferente partilor comune, inlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperisului tip terasa, a trotuarelor de protectie, repararea sau inlocuirea instalatiei de distributie a apei reci si a colectoarelor de canalizare menajera din subsoluri, masuri de reparatii si consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitati, etc.
Este important sa precizam ca sumele datorate de catre proprietarii locuintelor vor fi esalonate pe 10 ani, sunt cuprinse intre 3,5% si 25% din valoarea lucrarilor aferente unui apartament (in functie de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie platind numai 3,5%) si vor fi achitate numai dupa receptia finala”, a anuntat primarul Cristian Stan.

Life-Style

Montaniarzii dâmbovițeni pleacă pe cărări europene

  Din nou pe cărări europene   După o iarnă lungă, cu zăpadă multă pe culmile Bucegilor, montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul Asociației Chindia Jurasic Park reiau antrenamentele pentru expedițiile sau taberele acestui an. Prima ieșire externă va avea loc în perioada 1 – 5 aprilie și va fi făcută în Spania, în Andaluzia. Principalele [...]