20 aprilie 2024

Niculeşti – Cine a dat atacul la ţigări, băutură şi bani!

hoticPoliţiştii din Niculești au identificat principalii bănuiți în cazul unui furt dintr-o societate comercială

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Niculești, sprijiniți de cei de la Secția nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au identificat principalii bănuiți de comiterea unui furt dintr-un magazin în persoanele a doi tineri de 14 și 15 ani, ambii din localitate.

În sarcina acestora s-a reţinut că în noaptea de 06/07 februarie a.c., prin forțarea ușii de acces, ar fi pătruns în incinta societății comerciale, de unde ar fi sustras țigarete, băuturi alcoolice și bani.

Prejudiciul cauzat, în valoare de 1.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în vederea probării întregii activități infracționale a tinerilor.

poli1Polițiștii din Dâmbovița acționează pentru siguranța pietonilor

În zilele de 21 și 22 februarie a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică acționează pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietonii, precum şi pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor care traversează regulamentar strada.

Astfel, în prima zi de acțiune, au fost constatate 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au fost aplicate 323 de sancţiuni contravenţionale.

95 de pietoni au fost amendați pentru traversarea străzii prin locuri nepermise și 18 pentru deplasarea neregulamentară pe partea carosabilă.

Faţă de 18 conducători auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, precum şi cea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.

De asemenea, polițiștii au aplicat 192 de sancțiuni și au reținut 8 permise de conducere pentru alte abateri la regimul rutier.

poliDepistat la volanul autoturismului, deşi avea permisul de conducere reţinut

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acţionau pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din București.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatului i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice ca urmare a comiterii unei infracțiuni la regimul rutier.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

hoa3O femeie este cercetată de poliţişti după ce a sustras bunuri dintr-un magazin

Poliţiştii din Târgovişte au identificat o femeie de 52 de ani, care, în timp ce se afla în incinta unui supermarket din localitate, a sustras mai multe produse, trecând pe lângă casele de marcat fără să le achite.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate.

Pe numele celei în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt.

educCOMUNICAT DE PRESĂ

 Educaţia rutieră, în atenţia poliţiştilor dâmbovițeni

În această săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița desfășoară o serie de activităţi preventive cu elevii şcolilor din județ, pentru reducerea riscului de victimizare a acestora ca urmare a implicării în accidente de circulaţie.

Astfel, elevii sunt instruiţi cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea accidentelor rutiere și le sunt explicate, pe înţelesul lor, semnificaţiile indicatoarelor rutiere şi culorile semaforului.

De asemenea, au loc activități practice de cunoaștere a regulilor de circulaţie, a indicatoarelor rutiere şi a marcajelor, discutându-se despre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere şi necesitatea respectării regulilor de circulaţie pe drumurile publice.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii rutieri au drept scop transformarea micilor participanţi la trafic în cetăţeni responsabili şi conştienţi de riscurile pe care le implică nerespectarea regulilor de circulaţie.

Pentru prevenirea implicării copiilor în evenimente rutiere, Poliţia Rutieră recomandă celor mici:

Să circule numai pe trotuare.

Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde.

Să nu se angajeze în traversarea părţii carosabile în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a părţii carosabile şi cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir unul după altul.

Să nu circule cu rolele pe drumurile publice, ci numai în locurile special amenajate.

Recomandăm, de asemenea, părinţilor să ţină cont de următoarele aspecte:

Supravegheaţi în permanenţă modul în care cei mici respectă regulile de deplasare pe drumurile publice.

Alegeţi locurile de joacă ale copiilor în spaţii adecvate, departe de arterele rutiere intens circulate.

Amintiţi-le mereu regulile de circulaţie şi importanţa respectării acestora, prin exemplificarea unor conduite preventive în traffic.

spga2Reținuți de polițiștii găeșteni pentru comiterea infracțiunii de tăinuire

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au reținut doi bărbați de 35 și 44 de ani, ambii din Crângurile, bănuiți de comiterea infracțiunii de tăinuire.

Din cercetări a reieșit că în perioada ianuarie – februarie 2017 cei în cauză ar fi achiziționat de la trei bărbați mai multe bunuri, despre care știau că sunt provenite din săvârșirea de furturi din societăți comerciale.

Astăzi, cei în cauză vor fi prezentați magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Precizăm că la data de 05 februarie a.c., instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a celor trei bărbați bănuți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial