17 aprilie 2024

Niculeşti – Bărbat, de 63 de ani, accidentat mortal de două maşini

accro2

Doi bărbaţi, bănuiţi de comiterea unui accident de circulaţie, reţinuţi de poliţişti

La data de 12 iunie a.c., Poliţia Municipiului Târgovişte a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localităţii Niculeşti a avut loc un accident rutier, soldat cu decesul unui bărbat.

În urma deplasării la faţa locului, poliţiştii au stabilit că un pieton, în vârstă de 63 de ani, în timp ce se deplasa pe raza localităţii a fost acroşat şi accidentat mortal de un autoturism, conducătorul auto părăsind locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Acţionând cu operativitate, poliţiştii au identificat, şoferul, în persoana unui tânăr, de 22 de ani.

S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că ulterior primei accidentări, victima a mai fost lovită de un alt autoturism, al cărui conducător a mutat vehiculul de la locul accidentului, fără drept.

Cei doi bărbaţi, de 22, respectiv 37 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, „părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie” şi „modificarea stării locului sau ştergerea urmelor accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial