25 aprilie 2024

NE TOPIM! Revine canicula! Evitați deplasările între orele 12 – 18!

www.mariusbuga.ro_images_caniculaÎn contextul temperaturilor ridicate prognozate pentru perioada următoare, polițiștii le adresează cetățenilor o serie de sfaturi utile:

Evitați deplasările pe drumurile publice în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Dacă totuşi deplasarea nu poate fi amânată, utilizați sistemele de climatizare și intensificați pauzele la umbră pentru a vă putea odihni şi pentru a vă hidrata.

Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând mersul cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat (magazine, spatii publice);

Înainte de a pleca la drum, asigurați-vă că ați alimentat autovehiculul cu combustibil suficient, că aveți la îndemână apă potabilă, trusă medicală cu medicamente necesare și stingătorul de incendiu.

Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți. Oboseala este considerată una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârșit de săptămână.

În nici un caz nu șofați dacă ați consumat alcool, chiar și în cantități reduse!

Dacă aveți probleme cardiace sau alte afecțiuni medicale de natură a împiedica șofatul în condiții de siguranță, se recomandă să evitați, pe cât posibil, deplasarea cu autovehiculul în perioadele caniculare, iar dacă acest lucru este absolut necesar, luați-vă un însoțitor.

De asemenea, circulati cu atenție, fiți calmi, nu vă enervați și dați dovadă de respect în trafic. Un comportament agresiv sporește gradul de implicare în evenimente negative.

Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul sunt copii sau bătrâni, este recomandat ca aceştia să fie protejaţi soare. Cei mici sau vârstnicii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.

Purtați  haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.

Consumați multe lichide, fructe și legume și evitați băuturile ce conțin cafeină sau mult zahăr.

Evitați alimentele cu un conținut sporit de grăsimi, în special pe cele de origine animală.

rutPatru persoane, cercetate de polițiștii de la rutieră

Polițiștii de la rutieră au întocmit dosare penale pe numele a patru persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și neglijență în serviciu.

Exemple:

Un tânăr, aflat sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Aninoasa, a pierdut  controlul asupra direcției de mers și s-a izbit de gardul unui imobil.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alți doi șoferi sunt cercetați după ce au fost surprinși la volanul unor autoturisme având permisul de conducere suspendat sau fără a poseda permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, un funcționar public este bănuit de “neglijență în serviciu” după ce ar fi înregistrat în circulație, în mod defectuos, un vehicul.

pistol-cu-gazCercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

În urma unor verificări efectuate la domiciliul unui târgoviștean, polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit că acesta deținea fără drept un pistol de autoapărare.

Cel în cauză nu a depus arma la un armurier autorizat deși valabilitatea permisului de port armă expirase.

Le reamintim persoanelor deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării faptul că, potrivit legii, au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa,  în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

Respectați normele legale și nu veți fi cercetat penal!

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial