23 aprilie 2024

Ne facem bine când facem bine. La mulţi ani oamenilor care alină suferinţele celor bolnavi

sec4Zâmbete, alinare şi respect. Asta primesc zilnic pacienţii în fază terminală, internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

sec2De confortul lor se ocupă medicii secţiei de Îngrijiri Paliative care, pe lângă serviciile de înaltă calitate, au grijă să le ofere mereu câte o vorbă bună.

secMuzica în surdină şi pereţii viu coloraţi îi fac pe bolnavii internaţi la secţia de Îngrijri Paliative să uite pentru o clipă de boala cruntă. Peste tot sunt întâmpinaţi de mesaje pozitive şi de fețe zâmbitoare, iar tratamentul este unul aparte.

sec5Secţia primeşte de la spital numai o parte din banii necesari pentru funcţionare. Restul provine din donaţii.

sec1Dr. Carmen Marcu, medic specialist la secţia de Îngrijiri Paliative, SJU Târgovişte“Chiar am reuşit să ameliorăm durerile fizice, să mângâiem durerile sufleteşti, să nu îi lăsăm singuri pe aceşti oameni în suferinţă.”Fiecare zi petrecută alături de ei reprezintă, mai degrabă, pentru angajaţi, o lecţie de viaţă.

sec6Gabriela Bălan, asistent medical: “Am învăţat enorm în acest an, mai ales de la pacienţi. Să ştim să apreciem fiecare zi, să ne bucurăm de lucrurile simple şi să oferim cât putem de mult.”

sec3Mirela Tănase, psiholog: ″În faţa vieţii poate nu suntem egali, dar în faţa morţii şi a bolii incurabile cu siguranţă devenim alţi oameni.”

sec7

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial