Municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest | TargovisteNEWS

Municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest

moreUNIRE ŞI DRAGOSTE DE NEAM LA CENTENAR FEST

În urma invitaţiei adresate administraţiei publice locale, în perioada 14 – 17 septembrie 2018, municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest, organizat de Centrul Cultural Vatra în raionul Străşeni din Republica Moldova. Delegaţia a fost compusă din solişti vocali ai Şcolii Art Canto Morena şi ai Clubului Copiilor Moreni, sub îndrumarea profesorilor Daniela Călineţ şi Marian Irimia Guzi.

Un eveniment unic care a reunit peste 2.000 de copii, tineri şi profesori la parada portului popular, peste 33.000 de participanţi din România şi Republica Moldova, spectacole de la primele ore ale dimineţii până târziu în seară, expoziţii şi ateliere de lucru, o diversitate de culturi şi tradiţii în cadrul acestei întâlniri istorice a României cu România în anul Centenarului Marii Uniri.

Performerii municipiului Moreni în muzică au susţinut două spectacole pe cele trei scene amenajate în cadrul complexului etno-cultural Vatra pe 15 septembrie cu interpretări din muzica uşoară românească, iar pe 16 septembrie cu interpretări din muzica populară, precum şi cu prezentarea tradiţiilor specifice zonei noastre în cadrul paradei portului popular.

Life-Style

Regulile de călătorie cu avionul se schimbă din iunie. Măsuri pentru pasageri și personal

Agenția Europeană de Siguranță în Aviație a emis un ghid pe baza căruia fiecare aeroport şi linie aeriană vor impune măsuri pentru pasageri și personal. Dacă un pasager are febră de peste 38 de grade, îi este luată din nou temperatura, apoi este consultat de un medic, eventual, chiar pe aeroport. Aeroporturile sunt încă goale, [...]