20 aprilie 2024

Moroeni – Bătaie între ciobani

www.mariusbuga.ro_images_cioban1Reținut pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 49 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Cel în cauză a fost prezentat Judecătoriei Pucioasa şi s-a luat măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

În sarcina acestuia s-a reținut că, la data de 02 august a.c., în timp ce se afla cu ovinele la păscut pe raza localității Moroeni, pe fondul consumului de alcool, ar fi avut un conflict spontan cu un alt cioban de 41 de ani, pe care l-ar fi agresat fizic.

Victima au fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Poliția dâmbovițeană vă reamintește:

Consumul de alcool în cantități mari încetinește funcționalitatea sistemului nervos central și blochează o parte din mesajele care ar trebui să ajungă la creier alterând astfel percepțiile, emoțiile, mișcarea, vederea și auzul persoanei.

Cei care abuzează de alcool își pierd concentrarea, abilitatea de a se exprima coerent sau de a-și menține echilibrul. De cele mai multe ori, intoxicația cu alcool face consumatorul extrem de agresiv și nervos.

Așadar, evitaţi compania unor persoane cunoscute ca fiind consumatoare de băuturi alcoolice. Nu intraţi în conflict cu aceştia, nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi!

Nu încurajaţi violenţa şi nu proferaţi injurii! Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte care pot degenera în violenţe.

Nu adoptaţi o atitudine de atac, nu încurajaţi şi, mai ales, nu participaţi la manifestări agresive: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni.

Dacă sunteţi martorii unor manifestări agresive, anunţaţi imediat Poliţia!

Dacă sunteţi victime în asemenea împrejurări şi aţi suferit vătămări corporale, legea vă susţine şi, ca atare, este necesar să depuneţi imediat plângere la poliţie în vederea identificării, prinderii şi pedepsirii agresorilor.

Protejând agresorii prin tăcere le daţi prilejul să comită alte fapte cu violenţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial