25 aprilie 2024

Mistreţii au dat năvală în zeci de culturi de porumb din Dâmboviţa şi au lăsat prăpăd în urma lor!

mistrMistreţii au dat năvală în zeci de culturi de porumb din Dâmboviţa şi au lăsat prăpăd în urma lor. Oamenii spun că pagubele sunt mari şi caută soluţii pentru a scapă de animalele sălbatice.

Îşi păzesc parcelele noapte de noapte şi au cerut şi ajutorul autorităţilor.

mist2Astfel de nemulţumiri stau pe buzele a zeci de agricultori din Pucioasa. Spun că mistreţii le-au invadat culturile de porumb şi caută disperaţi soluţii pentru că paguba să nu fie prea mare.

Oamenii spun că în numai câteva seri, mistreţii au făcut prăpăd pe terenurile lor. Au ajuns să nu mai doarmă acasă şi vin aici, rând pe rând, în fiecare seară, să sperie
animalele.

mist4Agricultor: “Mă gândesc că până îi voi culege, nu o să mai iau nimic. Seară de seară dau de ei. S-au înmulţit şi n-avem ce face!”

Localnicii susţin că, până să dea sălbăticiunile iama, anul se anunţă unul profitabil, după o perioadă nu tocmai bună.

mist1Agricultor: “De vreo 4 ani suntem afectaţi. Anul asta nici n-am apucat să culeg un porumb şi au distrus 70 la sută. Nu cred că mai rămâne nimic.”

Oamenii au cerut ajutor autorităţilor, dar fără succes.

mist3Dan Sprinceană, viceprimarul oraşului Pucioasa: “Mare lucru nu putem să facem deoarece legea e mai puţin permisivă. Avem circa 50 de proprietari afectaţi de mistreţi.”

În speranţa că vor mai salva ceva, agricultorii vor continuă să vegheze, seară de seară, lanurile de porumb.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial