24 aprilie 2024

Misiuni speciale, de 1 decembrie, în IPJ Dâmboviţa!

www.mariusbuga.ro_images_1dec1 Decembrie, în siguranţă

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – 1 DECEMBRIE şi a celor 97 de ani de la Marea Unire, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a luat măsuri pentru intensificarea acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi asigurarea prezenţei echipajelor de poliţie rutieră în locurile unde urmează să se desfăşoare manifestări publice, în special pe raza municipiului Târgovişte.

În acest sens, marţi, 1 Decembrie a.c., pe lângă patrulele curente, vor fi constituite dispozitive mixte, formate din poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni.

Pe căile de acces din zona de desfăşurare a manifestărilor, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, atât pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal, cât şi pentru depistarea şi sancţionarea promptă a conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor utiliza autospecialele dotate cu aparatură radar pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză.

Efectivele de ordine publică şi cele de investigaţii criminale vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracționalității stradale, iar poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a celor comise cu violenţă.

Pentru ca manifestările să fie prilej de bucurie pentru toţi participanţii, poliţiştii recomandă:

Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime.

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător.

Este riscant să acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane pe care nu le cunoaşteţi ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp.

Nu trebuie să răspundeţi la provocări cu violenţă. Conflictele trebuie evitate.

Alcoolul în exces vă poate angrena în dispute verbale ce pot avea consecinţe nefaste.

În cazul în care observaţi că unele persoane organizează jocuri de noroc clandestine, sesizaţi, de îndată, poliţiştii.

Nu păstraţi la vedere, în autoturism, obiecte şi bunuri de valoare.

 Este de preferat să parcaţi autoturismele în locurile special amenajate.

Dacă vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi.

Cei mici este bine să cunoască numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu, deoarece, la astfel de evenimente, riscul de a se rătăci creşte.

În situaţia în care sunteţi martori ai unor fapte antisociale sau victime ale unor infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat poliţist sau să apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial