Ministrul Sănătății: “Femeia-jandarm, lovită de huligani, este foarte bine. Nu are fractură de coloană cervicală” | TargovisteNEWS

Ministrul Sănătății: “Femeia-jandarm, lovită de huligani, este foarte bine. Nu are fractură de coloană cervicală”

jandarmerita-batutaMinistrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat sâmbătă că femeia-jandarm  care a fost lovită de protestatari este „foarte bine”, și nu a avut coloana fracturată așa cum Jandarmeria a anunțat vineri noapte că există această suspiciune.

„Are un hematom aici (indică zona cefei – n.r.). Este foarte bine fizic. Nu este la terapie intensivă”, a spus ea.
„Nu, nu are coloana ruptă… este bine, comunică, se ridică din pat (…) dar este foarte bine fizic, mă așteptam la cu totul și cu totul altceva”, a subliniat Pintea, care a fost sâmbătă la Spitalul de Urgență Floreasca, pentru a vedea care este starea celor răniți la protestele de aseară.
Potrivit ministrului, toți cei cinci răniți ajunși la Floreasca „se simt foarte bine”.

”Și cei doi colegi ai ei (ai femeii-jandarmi) sunt bine. Mai era o tânără de 29 de ani cu o plagă la picior, probabil o arsură, și un bărbat de 37 de ani care avea un proiectil în picior, și l-a scos singur…”, a relatat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a mai menționat că alte trei persoane rănite aseară sunt internate la Spitalul Universitar.
Despre protestele anunțate și în această seară, Pintea a spus că „și pentru azi avem echipaje și spitale pregătile”.
 
 
Ce a transmis Jandarmeria aseară despre starea femeii-jandarm: A fost internată cu suspiciunea de fractură la coloana cervicală

Jandarmeria Română a informat vineri noapte că unul dintre jandarmii loviți de mai mulți protestatari în Piața Victoriei este internat la Spitalul Floreasca din Capitală, cu suspiciunea de fractură la coloana cervicală. Este vorba despre o femeie jandarm.

Femeia ce făcea parte din forțele de ordine ale Jandarmeriei și care a fost lovită a fost internată la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Floreasca, cu un traumatism – suspiciune de fractură la coloana cervicală, a transmis Jandarmeria.
Ea a fost prinsă în mulțime alături de un alt coleg jandarm, fiind loviți de mai mulți manifestanți violenți. Alți protestatari au intervenit, însă, și au făcut scut, pentru a-i apăra pe cei doi jandarmi.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoriei, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului.

sursa – hotnews.ro

Life-Style

La mulţi ani cu sănătate şi bucurii, de Florii! Creștinii ortodocşi celebrează, duminică, Floriile sau Duminica Stâlpărilor

Creștinii ortodocşi celebrează, duminică, Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele – evocând intrarea lui Iisus în Ierusalim -, dar și una a celor cu nume de floare. Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (după denumirea ramurilor de palmier sau finic cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim, n.r.) [...]