24 aprilie 2024
Ministrul Rovana Plumb vine la Şotânga! Se dă startul la “ÎMPĂDURIM ROMÂNIA!”

Ministrul Rovana Plumb vine la Şotânga! Se dă startul la “ÎMPĂDURIM ROMÂNIA!”

“Guvernul are voinţa si determinarea de a salva pădurile ţarii!”

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, va da startul celei mai mari acţiuni de împădurire din România, campania naţională de plantare “Împădurim România!”, sâmbătă, 3 noiembrie, în comuna Şotânga, Proiectul are ca scop împădurirea mai multor suprafeţe de teren din majoritatea judeţelor, unde vor fi plantaţi în total peste 26 de milioane de puieţi.

Comuna Şotânga este o zonă extrem de vulnerabilă din cauza celor 100 de hectare de terenuri degradate.

„Pădurile sunt una dintre mândriile României, iar în ultimii ani am fost martorii dispariţiei lor treptate, pradă tăierilor ilegale, adesea cu complicitatea autorităţilor.

Prin acest fenomen, nu numai ca România a pierdut din puterea plămânului său verde, dar au fost posibile si catastrofele ce au lovit atâtea comunităţi: seceta, inundaţiile, alunecările de teren sunt si efecte ale distrugerii zonelor împădurite. Acest guvern are voinţa si determinarea de a salva pădurile ţarii si de a le reface pe cele pierdute.

Împădurim România şi, în toată luna noiembrie, vom planta în total 26 de milioane de puieţi, începând cu zonele cele mai vulnerabile din toate judeţele ţării.

Sunt bineveniţi alături de noi toţi voluntarii care doresc să plantăm împreună pentru viitor!”, a declarat Rovana Plumb. Ministrul Mediului a fost desemnată de USL să cadideze în Colegiul 2 Pucioasa la alegerile parlamentare din 9 decembrie la Camera Deputaţilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial