19 aprilie 2024
Ministrul Educaţiei, maraton în şcolile dâmboviţene! Vezi imaginile

Ministrul Educaţiei, maraton în şcolile dâmboviţene! Vezi imaginile

mine În debutul noului an școlar, Ministrul Educației, Remus Pricopie, a fost prezent  în județul nostru pentru a participa la inaugurarea unor unități școlare și a vedea stadiul derulării lucrărilor la alte obiective. Programul vizitei a început în comuna Conțești, unde a vizitat școala cu clasele I – VIII  ”dr. Mioara Mincu”, aflată în reabilitare și modernizare, proiect în valoare de 7.061.457,96 lei.

Al doilea obiectiv a fost Şcoala Bălteni, unde a inaugurat, împreună cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu și inspectorul general al IȘJ Dâmbovița, Luminița Preda, școala din localitate, obiectiv în valoare de aproximativ 7 milioane de lei.

Adrian Țuțuianu: ”S-au întâmplat foarte multe lucruri bune la Conțești. […] Sunt 140 miliarde lei pentru cele 2 școli. Din taxe și impozite de la bugetul local sau bugetul județean, lucrurile acestea n-ar fi putut fi realizate niciodată. Îmi aduc aminte, trebuie să avem și un pic memorie istorică, că veneam pe-aici, prin școala asta, mai avem câte o întâlnire în urmă cu 1 – 12 ani de zile. Și pot să fac comparații fără să-mi fie teamă că greșesc în vreo apreciere. Sper ca această școală să-i aducă pe toți copiii din zona la studiu și sper să contribuie la ridicarea nivelului general de pregătire. Felicit administrația publică locală, vă mulțumesc dumneavoastră, cadrelor didactice, pentru că ați desfășurat activitatea în condiții mai dificile în ultima perioadă, vă urez să vă bucurați de școala nouă și de dotările aferente și să avem rezultate cât mai bune în anul școlar care urmează! Să fie într-un ceas bun!

mine3Remus Pricopie: ”Dacă ne uităm la acești copii și vedem bucuria lor – că vor învăța într-o școală nouă, care arată altfel decât arăta acum 1 an sau decât arăta acum 2 – 3 luni, când am vizitat-o, este suficient. S-a tot vorbit despre Uniunea Europeană, despre fonduri. Evident – discursuri abstracte până când nu vezi ceea ce se poate face cu acești bani. Sunt bani care, ani de zile, nu au fost folosiți. După cum bine știți, am fost în situația de a pierde sute de milioane, ba chiar miliarde de Euro. În ultimii 2 ani am făcut tot ceea ce se poate ca acești bani să meargă acolo unde este mai mare nevoie [de ei]. Și numai anul trecut, cu ajutorul Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Dezvoltării Regionale, cu sprijinul domnului Victor Ponta, Prim-Ministru, am mutat 240 milioane Euro din axe, unde se pare că un existau șanse să se folosească acei bani eficient, către educație. Această unitate de învățământ, dar și cealaltă, pe care am vizitat-o mai devreme, sunt beneficiarele a o parte din sumă.

mine2Vizita de lucru a continuat la Liceul Vladimir Streinu din Găești, aflat în proces de reabilitare și modernizare, prin Programul Operațional Regional și a  continuat în comuna Valea Mare unde a participat alături de președintele CJD, Adrian Țuțuianu la inaugurarea școlii din localitate, obiectiv reabilitat prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) ”Urmașii Basarabilor”, investiție în valoare de 200.000 de euro.

mine1Programul ministrului Educației, Remus Pricopie s-a încheiat la Voineşti cu inaugurarea Liceului Tehnologic şi a campusului, proiect în valoare de 68 miliarde lei vechi (37 miliarde lei fonduri europene, 15 miliarde fonduri guvernamentale, 12 miliarde de la bugetul local și 4 miliarde de lei de la Consiliul Județean Dâmbovița).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial