28 martie 2024
Ministrul Daea, la Titu – “Ceapa de la Bruxelles, tragi de ea de zici că-i cureaua de la pantaloni!”

Ministrul Daea, la Titu – “Ceapa de la Bruxelles, tragi de ea de zici că-i cureaua de la pantaloni!”

61912874.jpgMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a spus joi, la o întâlnire cu producătorii din zona Titu, judeţul Dâmboviţa, că produsele româneşti agricole sunt mai bune ca cele din alte state europene.

El a dat ca exemplu ceapa de la Bruxelles, de care ″tragi de zici că-i cureaua de la pantaloni, nu poţi să o mesteci″⁣.

″În tot ce am fost afară, m-am dus în pieţe – am fost în Franţa, m-am dus să văd piaţa din Paris, am fost în Polonia, am fost să văd piaţa, am fost la Bruxelles, am văzut piaţa din Bruxelles, am fost la Luxemburg, m-am dus la bulgari în piaţă. Nimeni nu are produsele noastre. Niciunul, reţineţi ce vă spun, nu ne ia niciunul. A, ne ia la preţuri, la două: lapte şi produsele din lapte şi la fructe. Încolo, şi cu preţurile sunt deasupra, dar cu calitatea toată-i jos″, a afirmat ministrul Daea.

Acesta a exemplificat cu ceapa de la Bruxelles, care, în opina sa, nu se compară cu cea din România. Ministrul le-a recomandat producătorilor să se asocieze pentru a deveni mai puternici în piaţă.

″Păi, tată, tragi de ceapa de la Bruxelles de zici că-i cureaua de la pantaloni! Nu poţi să o mesteci. Păi, aici, când oi lua-o, ce bună e! Şi ştiu toţi, de ceea este şi o anumită rezistenţă în condiţiile în care – şi nu vreau să merg pe latura aceasta a naţionalismului productiv – dar încă o dată cu mine sau fără mine, cu ministru sau fără ministru, nu mergem înainte dacă nu ne organizăm″⁣, a precizat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial