19 aprilie 2024
Mii de oameni, la Zilele oraşului Găeşti!

Mii de oameni, la Zilele oraşului Găeşti!

lumegaDemonstraţii sportive, Te-Deum, dans, spectacol, artificii! A fost prima zi a sărbătorii Găeştiului, cu mii de oameni pe străzi şi în parc, într-o atmosferă pur şi simplu incendiară.

Dimineaţa, atleţii veterani au luat startul de la ARCTIC, alergând nu mai puţin de doi kilometri. În paralel, la Casa de Cultură, se desfăşura Festivalul – Concurs naţional „Condurul de Cleştar”, la care au participat peste 300 de copii din întreaga ţară.

Pe stadion, iubitorii fotbalului au putut urmări meciul demonstrativ dintre Săgeata Găeşti şi Flacăra Moreni.

Ora prânzului a însemnat şi momentul în care autorităţile s-au reunit în Parcul Central, pentru Te-Deum. Primarul Grigore Gheorghe i-a avut alături pe deputaţii Ludovic Orban şi Iulian Vladu, co-preşedinţi ai PNL Dâmboviţa, dar şi pe consilierii locali şi judeţeni ai tuturor partidelor şi lideri politici la nivel de judeţ. Timp de câteva zeci de minute, atmosfera a fost una solemnă şi încărcată de spiritualitate. Despre oraş a vorbit cu înţelepciune cunoscuta scriitoare Daniela Iordache.

Primarul Grigore Gheorghe a înmânat diplome şi medalii atleţilor veterani şi a premiat – printr-o hotărâre a Consiliului Local –  cu câte 1000 de lei, 15 cupluri găeştene care au împlinit, în acest an, 50 de ani de căsnicie.

De la ora 20.00, a început marele show al primei zile. Jerryco, Matteo, Anna Lesko şi Proconsul au încins scena din Parcul Central. Mii de găeşteni au ieşit din case, la ceas de seară, ca să se bucure de spectacol şi de focul de artificii care a brăzdat cerul timp de 10 minute.

Impresionantă până la lacrimi a fost campania umanitară pentru Alina, tânăra în vârstă de 35 de ani, mama unui băieţel de 12 ani, care are nevoie urgent de o operaţie la inimă. Oficialităţile, artiştii veniţi la spectacol, sportivii, dar şi foarte mulţi găeşteni au donat bani în urnele mobile amplasate în parc şi au îmbrăcat tricourile campaniei, transmiţând astfel un mesaj sublim despre sufletul acestui oraş, atunci când se mobilizează.

sursa – Cronica de Găeşti

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial