18 aprilie 2024
Mii de credincioși au venit să ia lumină de la Catedrala din Târgoviște

Mii de credincioși au venit să ia lumină de la Catedrala din Târgoviște

inviere1Duminică, 1 mai 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a săvârşit slujba Învierii Domnului, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, în faţa Catedralei din Târgovişte, în prezenţa a numeroşi credincioşi din străvechea capitală voievodală munteană, după care, a săvârşit Sfânta Liturghie în interiorul sfântului locaş.
Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit, apoi, Slujba Vecerniei din ziua de Paști, împreună cu Părinţii Consilieri de la Centrul Eparhial, profesori de la cele două şcoli de teologie din Eparhie: Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității “Valahia” și Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”, părinţii protopopi şi preoţi din protoieriile Eparhiei noastre, în prezenţa multor credincioşi. După sfânta slujbă, a avut loc tradiţionala recepţie de la Reşedinţa Mitropolitană, unde au participat, pe lângă părinţii care au slujit, şi preoţi din cele cinci protoierii ale Eparhiei noastre. Cuvântul festiv a fost rostit de către Pc. Pr. Cons. dr. Ciprian ILEANA, Consilier Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul.
În cuvântul său de învăţătură, atât de la Catedrală, cât şi de la Reşedinţa eparhială, Înaltpreasfinţia Sa a aprofundat semnificaţia spirituală şi misionară a sărbătorii Învierii Domnului, fundament al credinţei, speranţei şi bucuriei creştine de pretutindeni, îndemnând la o trăire mărturisitoare a credinţei străbune, pentru ca lumea să creadă şi să trăiască cu convingere principiile evanghelice.
La finalul evenimentului, Înaltpreasfinţia Sa a oferit crucea arhiepiscopală Pc. Pr. Daniel BĂLĂJEL, Consilier Social-Filantropic şi Misionar, şi Pc. Pr. Gabriel OPROIU, Inspector Eparhial Bisericesc, ambii nou numiți în funcțiile respective ca membri ai Permanenței Arhiepiscopiei Târgoviștei.

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial