25 aprilie 2024

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, cu ocazia Zilei Naţionale a României

www.mariusbuga.ro_images_nifc Pentru fiecare dintre noi, Ziua Naţională a României este o sărbătoare de suflet și reprezintă un moment de omagiere a spiritualităţii, culturii şi istoriei noastre naţionale şi de celebrare a unităţii, solidarităţii şi specificului românesc.  Este ziua în care ne aducem aminte, cu recunoştinţă ,de toţi acei înaintaşi ai noştri care au contribuit, prin viaţa, activitatea şi chiar jertfa lor, la apărarea şi progresul acestui neam, la aprofundarea valorilor creştine şi româneşti, pentru a oferi o bună mărturie lumii. De aceea, cu prilejul acestei sărbători, orice dispută, conflict şi tensiune, de orice fel trebuie să înceteze, lăsând să primeze încrederea, bunătatea, speranţa şi bucuria de a fi român.
Acum este momentul să ne amintim şi de impresionanta contribuţie pe care Biserica străbună o are la edificarea neamului nostru şi aici aş dori să amintesc numai de ctitorirea primelor şcoli şi spitale, tipărirea primelor cărţi şi rezistenţa uimitoare, prin intermediul spiritualităţii ortodoxe şi a culturii, în faţa oricărui cotropitor al ţării noastre. Ortodoxia a fost alături de neamul românesc la toate marile şi decisivele lui momente, dar mai ales în viaţa cotidiană, întotdeauna, învățând, îndreptând, mustrând atunci când este cazul, ori oferind speranţă, lumină, încredere şi iubire. Credinţa tare, voinţa hotărâtă, curajul înţelept şi fidelitatatea faţă de Evanghelia Mântuitorului Iisus Hristos au fost pilonii pe care națiunea noastră s-a sprijinit mereu şi fără de care nimic nu ar fi putut să se realizeze.
România Mare, pe care astăzi o celebrăm, este, mai întâi de toate,  o stare de spirit, este acea credinţă puternică în valorile şi viitorul acestui neam, dar şi conştiinţa că fiecare dintre noi avem de oferit ţării noastre fidelitate, disponibilitate şi statornicul angajament în munca noastră cotidiană.
Tututor, vă împărtăşesc arhiereşti binecuvântări, dorindu-vă sănătate, prosperitate, unitate şi bucurie!

LA MULȚI ANI !

†NIFON,

ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT

 Acasă
 Știri
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial