28 martie 2024
MEGA SCANDAL! Trustul ARTPRESS, în război cu Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa!

MEGA SCANDAL! Trustul ARTPRESS, în război cu Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa!

Mega scandal între conducerea Trustului de presă ARTPRESS şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa,Florin Popescu. Cei de la ARTPRESS îl acuză pe preşedintele Florin Popescu că a cheltuit banii publici ilegal, în timp ce şeful CJD se apără şi spune că nimic nu este adevărat. Vă prezentăm în cele ce urmează atât materialul preluat din cotidianul Jurnal de Dâmboviţa cât şi comunicatul de presă cu răspunsurile preşedintelui Consilului Judeţean Dâmboviţa.

Anchetele de presă publicate în „JURNAL DE DÂMBOVIȚA” și difuzate la TV ARTPRESS și Radio „D” l-au scos la rampă ieri pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu, întro conferință, cităm, ”EXTRAORDINARĂ”, pe care a declarat că nu ar fi făcut-o dacă nu ar fi existat anchetele noastre de presă. Cotidianul „JURNAL DE DÂMBOVIȚA” a publicat ieri, pe larg, informații despre afacerile cu bani publici ținute strict-secret de ochii presei și ai opiniei publice de președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Cu ajutorul instanțelor Tribunalului Dâmbovița, Trustul de presă ARTPRESS a reușit, după mult timp, să intre în posesia unor documente, de interes public, care scot la lumină afaceri de sute de miliarde de lei dirijate de CJD, în perioada electorală 2008-2009, către firme și afaceri din familia portocalie patronată de însuși liderul PDL Florin Popescu. Timp de mai bine de un an, președintele CJD Florin Popescu a încercat în mod ilegal să ascundă aceste documente publice de ochii dâmbovițenilor refuzând să răspundă zecilor de adrese oficiale transmise de conducerea Trustului de presă ARTPRESS prin care solicitam informații publice formulate în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Din fericire pentru dâmbovițeni și din nefericire pentru conducerea CJD patronată de liderul PDL, Florin Popescu, secretomania și agresivitatea din ultimul an, la care se adaugă insulte și amenințări la adresa conducerii și jurnaliștilor Trustului Artpress, nu ne-au dezarmat în demersul nostru gazetăresc de a informa în mod corect opinia publică și ne-am adresat instanțelor judecătorești. Documentele oficiale, ținute strict secret, în ultimul an de Florin Popescu le-am obținut cu sprijinul Tribunalului Dâmbovița, care a obligat Consiliul Județean Dâmbovița să respecte Legea 544/2001. Astfel, în numai câteva zile, pe adresa Trustului ARTPRESS au curs răspunsurile așteptate de multe luni, unele chiar de un an. Sunt explozive documentele oficiale în posesia cărora am intrat și trădează interesul conducerii CJD de a îngrădi accesul presei la informația publică, tocmai din cauza afacerilor de sute de miliarde de lei din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița despre care președintele Florin Popescu și-ar fi dorit să nu-l întrebe nimeni niciodată nimic. Doar din când în când se visa vorbind singur la televizor fiindcă, nu-i așa, nimic nu este mai plăcut pentru un astfel de politician, dispus abuzului și ilegalităților, decât să-l filmeze niște ”gazetari”, gata oricând să-i dea lustru la bombeul său politic, plătiți fiind tocmai din afacerile ținute strict secret.

Presedintele CJD – cu minciunile…… ARTPRESS – cu documente oficiale !Conferință de presă mai mult ORDINARĂ decât EXTRA

Din păcate, prima conferință de presă din 2010 a Consiliului Județean Dâmbovița a dezvăluit încă o dată agresivitatea cu care președintele Florin Popescu refuză să răspundă întrebărilor jurnaliștilor ARTPRESS, folosind jenant tot felul de tertipuri, pentru a evita răspunsurile. La conferința de presă de ieri, mai mult ordinară decât extra… ordinară, s-a întâmplat exact ceea ce ne așteptam. Președintele CJD Florin Popescu a dorit să dezinformeze opinia publică, folosind alte informații decât cele aflate în documentele oficiale pe care am reușit să le obținem, după luni de zile, cu ajutorul instanțelor Tribunalului Dâmbovița, negând ceea ce este scris negru pe alb în documentele semnate de vicepreședintele CJD Marin Antonescu, secretarul CJD Ivan Ivanoff, șeful serv. achiziții Traian Icobeț și directorul economic Carmen Igescu. Deși s-a lăudat că va răspunde tuturor întrebărilor noastre, Florin Popescu a plecat din timpul conferinței de presă și s-a baricadat în birou, împreună cu vicepreședintele CJD Marin Antonescu, punându-și pază la ușă și încuindu-se pe dinăuntru în secretariat. Vom reveni asupra subiectului. Solicităm organelor abilitate ale statului, Parchetului și Poliției Dâmbovița, să ia act de aceste derapaje grosolane de la lege și de la normele elementare de comunicare într-un stat democratic de care își bate joc conducerea Consiliului Județean Dâmbovița. De asemenea, solicităm Parchetului și Poliției să se autosesizeze cu privire la abuzurile repetate în funcție, în formă calificată, pe care le săvârșește, ca într-un sat fără câini, președintele Florin Popescu, sfidând atât Legea 544/2001 – a liberului acces la informația de interes public cât și Legea 215 – a administrației publice locale. Și ar mai fi și alte legi pe care merită să le studiem pentru că aceste autorități publice promovează concurența neloială în presa locală și discriminarea pe criterii profesionale și de opinie.

Strategii de (DEZ)INFORMARE … secretara incuie usa biroului !Gardianul pazeste usa presedintelui… la Consiliul Județean

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de Alina Mavrodin Vasiliu, directorul Trustului de presă ARTPRESS, care, intuind strategia de dezinformare pusă la cale de Florin Popescu, i-a solicitat acestuia să răspundă la câteva întrebări punctuale:

●De ce timp de un an și jumătate, Trustul de presă Artpress nu a fost invitat oficial la conferințele de presă ale CJD, așa cum prevede Legea 544/2001 a liberului acces la informațiile de interes public?

●De ce nu ni s-a răspuns 9 luni la zecile de adrese oficiale formulate în baza Legii 544?

●De ce a fost nevoie să obținem prin instanțe judecătorești răspunsurile pe care Legea 544/2001 ne îndreptățea să le primim de la Consiliul Județean în 10 zile sau, în funcție de complexitate, în maxim 30 de zile?

●De ce a îngrădit președintele CJD Florin Popescu accesul jurnaliștilor ARTPRESS la informația de interes public?

●De ce au fost dați afară ziariștii de la conferința de presă a PDL-ului, la care președintele CJD Florin Popescu a venit cu mașina și șoferul instituției publice, în timpul orelor de program, flancat de angajați ai CJD?

Toate aceste întrebări au rămas fără răspuns, Florin Popescu preferând să o insulte, în mod repetat, pe d-na Alina Mavrodin Vasiliu, încercând prin această… strategie să o dezarmeze și să blocheze formularea oricăror alte întrebări.

Directorul ARTPRESS, Alina Mavrodin Vasiliu, a încercat zadarnic, jumatate de ora sa înduplece… clanta presedintelui…… cheia problemei era… pe dinauntru, în mâinile secretarei !Când zici PROCOR, Popescu amuțește, dar zecile de miliarde i le plătește!

Directorul ARTPRESS nu a cedat, iar tirul întrebărilor a continuat: ”Domnule președinte al CJD, ați vândut pe bani sau gratis acțiunile de la firmele la care sunteți acționar? În declarațiile de avere nu apar sumele obținute din vânzarea acțiunilor, v-ați retras de la conducerea PROCOR în 18 iulie 2008, dar în declarația de avere nu apare nimic. Banii obținuți de la PROCOR au fost trecuți în declarația de avere?” Răspunsul la această întrebare este esențial și nu înțelegem de ce Florin Popescu a refuzat, cu încrâncenare, să-l dea, atâta vreme cât, din documentele oficiale ale CJD, reiese că firma PROCOR a primit zeci de miliarde de lei de la Consiliul Județean în patru tranșe: două tranșe pentru lucrări însumând vreo 40 de miliarde lei și alte două tranșe, la diferență de două săptămâni una de cealaltă în februarie 2009 de 11 miliarde pentru, cităm, ”aport”.

La întrebarile ARTPRESS, Popescu a raspuns cu insulte !

Popescu și-a luat ”jucăriile” și a fugit, despre locurile de joacă nu a vorbit!

În loc să dea răspunsuri concrete la întrebărilor directorului ARTPRESS, Florin Popescu a venit, ieri, în fața presei locale cu niște… texte care se băteau cap în cap cu documentele oficiale emise chiar de CJD, pretinzând, culmea, că noi suntem cei care mințim opinia publică și nu ilustra sa persoană care evident venise gata să mintă… poporul cu televizorul. Astfel, aveam să aflăm ieri din gura lui Popescu că lucrările de peste 50 de miliarde destinate ”proiectării și reabilitării Bibliotecii Județene”, pe filiera consilierilor județeni PDL Vădan și Folescu, nu ar fi adevărate, președintele CJD vehiculând alte sume decât cele aflate, negru pe alb, în documentele oficiale pe care le-am primit chiar de la Consiliul Județean. Asta ne face să ne întrebăm: pentru ce ne sacrificăm dând bani la bugetul statului? Ca să fim mințiți și tratați cu scârbă și dezinteres de autoritățile locale care își permit să ne acuze pe noi, culmea, de minciună? Popescu a mai negat și că ar fi semnat ordine de plată de 180 miliarde lei, în numai câteva luni, pentru firma unui vicepreședinte PDL, mare parte din bani fiind virați în baza a numeroase acte adiționale la un contract de concesiune pentru ”lucrări de întreținere curentă a drumurilor” în Dâmbovița. Cu un tupeu incredibil, ne-a mințit în față și ne-a insultat, sfidând propriile documente oficiale emise sub semnăturile lui Antonescu, Ivanoff, Icobeț și Igescu. Când l-am întrebat despre investițiile de zeci de miliarde pentru ”instalațiile de încălzire centrală” la biserici sau despre locurile de joacă pentru copii, finanțate cu sume astronomice din bani publici, Florin Popescu și-a luat… jucăriile și a fugit în biroul său lăsându-ne cu o grămadă de întrebări la care a refuzat să mai răspundă. Dar asupra acestor subiecte vom reveni, pe larg și punctual, în zilele următoare , fiindcă dâmbovițenii plătitori de taxe și impozite au și ei dreptul să afle de ce o instalație de încălzire centrală într-o biserică ajunge să coste aproape 10 mii de euro. Ce firme au proiectat aceste lucrări? Ce firme le-au executat? Și cum se face că, în perioada electorală 2008-2009, tocmai primarii PDL dâmbovițeni au fost cei care au avut cea mai mare trecere la președintele CJD pentru a primi aceste finanțări astronomice pentru biserici și locuri de joacă ?

Florin Popescu a dat bir cu fugitii din conferinta de presa, aruncând alte insulte la plecare !

Solicităm Parchetului Dâmbovița să oprească avalanșa de abuzuri și ilegalități din Consiliul Județean

Există Legea 544/2001 a liberului acces la informația de interes public, care a reprezentat unul dintre motivele esențiale pentru care România a devenit țară membră a Uniunii Europene, lege pe care președintele CJD Florin Popescu nu o respectă decât forțat de instanțele Tribunalului Dâmbovița, cărora le mulțumim încă o dată, fiindcă datorită acestora am reușit, după aproape un an, să intrăm în posesia răspunsurilor oficiale ținute la strict-secret de ochii presei și ai opiniei publice de către cei care administrează banii publici în județul Dâmbovița. Sperăm ca și Parchetul Dâmbovița să oprească această avalanșă de abuzuri și ilegalități ,făcute de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, în tandem cu Primăria Târgoviște condusă abuziv, ilegal și discreționar de FINUL Gabriel Boriga, care a ținut să-l copieze pe NAȘUL său, Florin Popescu.

Directorul Alina Mavrodin Vasiliu nu s-a dat batuta si l-a cautat pe presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu, la birou. Usa a fost imediat încuiata, chiar în fata echipei TV ATPRESS !

Popescu s-a încuiat cu Antonescu, gardianul și secretara în birou!

Conferința de presă s-a terminat brusc, Florin Popescu alegând să fugă din fața echipelor ARTPRESS, deși inițial promisese că va sta cu noi de vorbă și două zile dacă va fi nevoie. Asta în teorie! În practică a fugit din sala de conferințe, întorcândune spatele și baricadându-se, în biroul său de președinte, împreună cu vicele Marin Antonescu. Le-au sărit în ajutor gardianul și secretara, încuind secretariatul pe dinăuntru și oferind prin aceasta un spectacol mediatic pe care era păcat să-l ratăm. Așa am realizat, în fața ușilor încuiate ale președintelui CJD, încă un material de televiziune pe cât de spectaculos, pe atât de trist, care probează că democrația și legea sunt paralele cu acești politicieni portocalii care se comportă ca niște dictatori. Va urma.

Ana Maria Popescu

COMUNICAT DE PRESĂ

Pe 26.01.2010 a fost convocată la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, o conferinţă de presă, la care au fost invitaţi, fără excepţie – ca de altfel, de fiecare dată – reprezentanţii presei locale. Din motive independente de voinţa organizatorilor, acest eveniment nu s-a putut derula în condiţii optime. Motivul, directorul Trustului de presă Artpress, Alina Mavrodin Vasiliu, prin atitudinea agresivă şi şirul neîntrerupt al întrebărilor adresate pe un ton violent preşedintelui instituţiei, Florin Popescu, a împiedicat orice dialog civilizat al acestuia cu reprezentanţii presei.

Pe această cale, ne exprimăm regretul vizavi de incidentul creat şi vă facem în cele ce urmează câteva precizări ce urmau să constituie în fapt, tema conferinţei convocată de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.

În zilele de 25.01.2010 şi 26.01.2010, au fost difuzate, pe postul local de televiziune “Artpress” şi publicate în paginile cotidianului “Jurnal de Dâmboviţa”, mai multe informaţii neadevărate şi denigratoare la adresa activităţii preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.

În consecinţă, pentru informarea corectă a cetăţenilor judeţului Dâmboviţa, vom răspunde punctual, acuzelor nefondate aduse de Artpress în „numele adevărului”:

1. Vizavi de acuzaţia privind “alocarea a 50 miliarde lei pentru de proiectare şi executare lucrări la Biblioteca judeţeană I.H. Rădulescu”, venim cu următoarele precizări:

– dovada dezinformărilor şi minciunilor lansate de trustul Artpress stă în Anunţul de atribuire, cu nr. 69252 din 9 septembrie 2009, care este public, pentru oricine, pe site-ul oficial www.e-licitatie.ro şi unde se pot verifica informaţii privind atât participanţii la licitaţie, criteriile de atribuire a contractului către firma câştigătoare, cât şi la valoarea reală adjudecată (de 25, 757 miliarde lei vechi – fără TVA – şi nu de 50 miliarde lei cât susţine directorul Artpress dintr-o eroare proprie, de intenţie sau nu, de interpretare a informaţiilor furnizate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa;

2. Referitor la afirmaţia potrivit căreia “firma unui alt vicepreşedinte PD-L, fost consilier judeţean imediat după 2008, a primit tot în anul electoral 2009 peste 170 miliarde lei pentru concesionarea activităţii de întreţinere curentă şi periodică a drumurilor judeţene…….contracte de concesiune de peste 3000 miliarde lei încheiate cu SC LDP SA D-ţa în aceeaşi perioadă electorală 2008-2009”, venim cu următorul răspuns:

– este o minciună sfruntată, o manipulare ordinară întrucât lucrările de întreţinere şi reabilitare drumuri judeţene pentru iunie 2008-decembrie 2009 au însumat în total 360 miliarde lei vechi, respectiv 120 miliarde lei vechi, în perioada iunie-decembrie 2008 şi 240 miliarde lei vechi, în perioada ianuarie-decembrie 2009. Totodată, subliniem că lucrările nu au vizat doar reparaţii curente şi întreţinere aşa cum Artpress încearcă să-i manipuleze pe dâmboviţeni, ci şi reabilitarea acestora, respectiv covoare asfaltice, tratamente bituminoase etc;

3. În ce priveşte acuzaţia conform căreia “la SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA a fost instalat director Radu Panţu, tatăl şefei de cabinet a preşedintelui Florin Popescu”, suntem de părere că este o altă veritabilă dovadă a modului în care Artpress consideră să-şi facă documentarea pentru a informa publicul, chipurile despre adevăr, adică deloc sau din auzite. Se poate observa cum o informaţie simplă, publicată şi difuzată de Artpress, conţine două crase neadevăruri: după cum deja ştiu toţi reprezentanţii presei locale, inclusiv cei ai trustului Artpress, directorul de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa este domnul Marius Badea, iar directorul SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA, Radu Panţu, este fratele unuia dintre consilierii mass-media ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi nu tatăl acesteia, ci tatăl a doi copii în vârstă de doar 13 ani. Totodată, trebuie subliniat că nu acesta a fost criteriul pentru care Radu Panţu a fost nominalizat pentru ocuparea funcţiei de director al SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA, ci acela al competenţei profesionale;

4. O altă acuzaţie adusă se referă la alocarea a “peste 11 miliarde lei vechi – pentru 27 locuri de joacă…..cum este posibil ca locurile de joacă să coste fix 416.202.500 lei pentru fiecare localitate, cu câteva excepţii, vreo 7“. Vizavi de aceasta subliniem: – precizăm că, în realitate, până la finele anului 2009, situaţia contractelor încheiate între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi consiliile locale, pentru construirea de locuri de joacă, este următoarea: s-au aprobat şi s-au decontat plăţi pentru 45 contracte, în valoare totală de 18.683.720.300 lei vechi. Doar 9 consilii locale au solicitat suma maximă aprobată prin Hotărârea de consiliu nr. 50 din 2009 (privind aprobarea asocierii judeţului Dâmboviţa prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru realizarea obiectivului de investiţii Amenajarea locurilor de joacă pentru copii cu comunele, oraşele şi municipiile din judeţul Dâmboviţa), respectiv de 416,50 milioane lei vechi (cu TVA), care reprezintă contribuţia maximă, de 90%, a CJD, din valoarea totală a proiectului. Restul consiliilor locale au solicitat sume mai mici, pe măsura cotei proprii de cofinanţare, de 10% din valoarea proiectului;

5. Vizavi de acuzaţia de “alocare a peste 60 miliarde lei vechi pentru lucrări de încălzire centrală la biserici” , vă facem cunoscute următoarele detalii:

– suma maximă acordată de CJD unui lăcaş de cult, respectiv unei biserici nu depăşeşte 200 milioane lei vechi. Astfel, sunt false şi neadevărate sumele vehiculate de Artpress ca alocate de CJD pentru lucrările de încălzire centrală bisericilor din Glodeni – 568 mil. lei, Vişineşti – 797 mil. lei, Răscăieţi – 500 mil. lei, Malu cu Flori – 639 mil. lei;

– până la finele anului 2009, în urma celor două tranşe de plăţi realizate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în baza contractelor încheiate cu 55 de parohii din judeţ, suma totală alocată nu depăşeşte 13 miliarde lei vechi, deci nici măcar un sfert din suma vehiculată de Artpress;

– în ce priveşte ponderea lucrărilor de încălzire centrală, reamintim că de la bun început, respectiv din campania electorală din 2008, când s-au lansat aceste propuneri de programe de sprijinire a consiliilor locale, rezolvarea problemei încălzirii centrale a bisericilor a fost prioritatea numărul 1, dat fiind că majoritatea nu dispuneau de un astfel de sistem, iar enoriaşii trebuiau să suporte frigul în perioadele de iarnă.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial