19 aprilie 2024
Marți, 13 – Ziua informării preventive

Marți, 13 – Ziua informării preventive

prevenireInspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează la nivel naţional „ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”.

Începând cu anul 2011, IGSU a identificat ca oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv organizarea acestui eveniment ori de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi.

Ziua de “Marţi -13” este considerată de unele persoane superstiţioase, o zi cu ghinion, dar experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că “ghinionul”, de multe ori, ni-l facem şi singuri, prin lipsa de informare. Putem preveni acest lucru, informându-ne.

Desfăşurate sub sloganul „PREVENIŢI GHINIONUL”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurulor de risc.

Cu ocazia “ZILEI INFORMĂRII PREVENTIVE”, marţi – 13 iunie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa va desfăşura următoarele activităţi:

         “Ziua Porţilor Deschise”, între orele 10:00 – 12:00, atât la reşedinţa instituţiei din municipiul Târgovişte, cât şi în subunităţile de intervenţie din judeţ (Detaşamentele de Pompieri din Pucioasa, Moreni, Titu şi Găeşti, precum şi la Gărzile de Intervenţie din Voineşti, Fieni, Corneşti, Răcari, Vişina şi Potlogi), unde vizitatorilor le va fi prezentată tehnica de intervenţie din dotare şi modul de utilizare a acesteia;

Puncte de informare preventivă şi expoziţie cu tehnică de intervenţie în Piaţa Tricolorului din mun.Târgovişte şi în localităţile unde există subunităţi de intervenţie ale I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa (Pucioasa, Moreni, Titu ,Găeşti, Voineşti, Fieni, Corneşti, Răcari, Vişina şi Potlogi).

Cu această ocazie se vor desfăşura activităţi de informare preventivă a cetăţenilor privind riscurile generatoare ale unor situaţii de urgenţă, măsuri de prevenire a acestora şi reguli de comportare în momentul producerii unor situaţii de urgenţă, iar vizitatorii vor primi diverse materiale informative (broşuri şi pliante).

În această activitate vor fi implicate şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) de la localităţi, care vor desfăşura acţiuni locale de informare preventivă.

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial