20 aprilie 2024

Luptă grea cu omătul din munte. Eforturi uriaşe pentru deblocarea DJ 714, Padina – Peştera

aval4Comunicat de presă

În perioada 25 – 28 ianuarie 2019, echipele Societății Comerciale Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA au acționat în permanență pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Bolboci – Padina, în vederea asigurării condițiilor de acces rutier și, totodată, pentru degajarea părții carosabile de căderile abundente de zăpadă și a celor peste 25 de arbori doborâți de fenomenele metorologice extreme.

Din dotarea SC LDP au acționat 10 utilaje (autofreze, autospeciale, UNIMOG, buldoexcavatoare, ATB cu lamă și RSP), coordonate de cele 22 de persoane aparținând SC LDP (operatori utilaje, mecanici, personal conducere).

În prezent, circulația rutieră se realizează în condiții de iarnă și doar pe sectoare izolate, pe un singur fir, cu precizarea că astăzi și mâine, partea carosabilă a drumului județean va fi lărgită la gabaritul maxim.

În ciuda condițiilor meteorologice extreme, precum și a evenimentelor neprevăzute (turiști cu autovehicule neechipate corespunzător, arbori doborâți pe partea carosabilă, necesitatea unui acces rapid al SDEE Electrica, pentru remedieri ale liniilor electrice aeriene, blocarea utilajelor SC LDP SA de către autovehicule), nu s-au înregistrat evenimente deosebite, care să pună în pericol siguranța turiștilor și integritatea autovehiculelor. Astfel, în această perioadă, SC LDP SA, cu sprijinul Salvamont Dâmbovița și al jandarmilor montani, a reușit să asigure urcarea și coborârea turiștilor, organizat, însoțindu-i pe aceștia pe traseul Sanatoriul Moroeni – Padina – Peștera.

Consiliul Județean Dâmbovița mulțumește pe această cale Minsterului Transporturilor și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru sprijinul acordat instituției noastre, prin repartizarea pe traseul DJ 714 a două autofreze, care acționează și în prezent.

Recomandăm participanților la trafic evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol și ninsoare, informarea înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului și prognozei meteo și, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce privește vestimentația, cât și dotarea autovehiculelor, dar și respectarea semnalizării rutiere de reglementare, informare și orientare.

De asemenea, pentru asigurarea cu operativitate a intervențiilor cu activități specifice sezonului rece, de către SC LDP SA, recomandăm participanților la traficul rutier să înțeleagă și să respecte, în anumite cazuri, solicitările de așteptare și tranzitare a traseului în intervalele orare prestabilite, înainte de a urca sau coborî, în zonele unde se intervine cu lucrări de deszăpezire.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial