29 martie 2024
Ludeşti – Ce au găsit poliţiştii nu putea rămâne acasă la deţinător!

Ludeşti – Ce au găsit poliţiştii nu putea rămâne acasă la deţinător!

Poliţiştii au sancţionat contravenţional un deţinător de arme care nu respectă prevederile legale de păstrare a armamentului

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea mare au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă şi respectării regimului armelor şi muniţiilor pe raza localităţii Ludeşti, ocazie cu care au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3000 de lei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că numitul A.I deţinător legal de armă de vânătoare, nu respecta regulile de păstrare a armamentului, fiind totodată depistate pe o masă trei cartuşe pentru arma de vânătoare.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea numitului A.I, conform art. 11 din legea nr. 295/2004 modif., cu amendă în valoare de 2000 de lei, totodată fiind dispusă măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor letale.

În acest weekend, poliţiştii rutieri au depistat în trafic 5 conducători de mopede care nu deţineau permise de conducere şi mai mulţi conducători auto, aflaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

În acest weekend, poliţiştii rutieri au avut o prezenţă activă în stradă, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Astăzi, în contextul sărbătoririi Rusaliilor, poliţiştii rutieri acţionează în zona lăcaşurilor de cult, parcurilor şi a locurilor în care se desfăşoară târguri şi spectacole (municipiul Moreni, localităţile Băleni şi Măneşti ).

Poliţiştii au oprit în trafic 5 conducători de mopede care nu deţineau permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, pe numele acestora fiind întocmite dosare penale.

Totodată, poliţiştii au depistat doi conducători auto în timp ce se deplasau cu autovehiculele aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Faţă de aceştia, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice ( art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002, republicată).

Astăzi, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele trasee de acces către zonele turistice ( DN 71 Târgovişte – Sinaia, DN 72 A Târgovişte-Câmpulung), pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, având în vedere finalul minivacanţei de Rusalii.

Poliţiştii dâmboviţeni vor acţiona astăzi pe drumurile judeţene şi naţionale, pentru prevenirea accidentelor rutiere

Aşadar, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, în special când se circulă în coloană, întrucât viteza excesivă sau cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau de trafic, reprezintă principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

 Atunci când opriţi, fie şi doar pentru un scurt popas, nu lăsaţi cheile în contact şi asiguraţi-vă că aţi închis portierele şi geamurile.

 Obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoţi. Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.

 Parcaţi, pe cât posibil, în locuri special amenajate şi luminate.

 Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se pot dovedi periculoase.

 Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri.

 Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

 Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că acesta se poate efectua în condiţii de siguranţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial