25 aprilie 2024

Ludeşti – Prins fără permis, dar şi cu scuterul neînmatriculat!

scuteraConducătorii de mopede, în atenţia poliţiştilor!

Poliţiştii  din cadrul Postului de Poliţie Cândeşti au oprit în trafic, pentru control, un moped condus de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Ludeşti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul era neînmatriculat.

Totodată, un alt tânăr, de 20 de ani, din Ulieşti, a fost depistat pe DJ 61 în timp ce conducea un moped neînregistrat şi fără a deţine permis de conducere.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat”.

Poliţia rutieră reaminteşte cetăţenilor faptul că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie, să se deţină permis de conducere categoria AM, iar vârsta minimă să fie de 16 ani împliniţi.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial