Liberalii dâmboviţeni, la Consiliul Național PNL | TargovisteNEWS

Liberalii dâmboviţeni, la Consiliul Național PNL

dsc_1804COMUNICAT DE PRESĂ

Duminică, 11 martie 2018, la Palatul Parlamentului, a avut loc Consiliul Național PNL. Organizația PNL Dâmbovița a fost condusă de Marius Caravețeanu, Președinte al PNL Dâmbovița.

Ordinea de zi a Consiliului Național a fost următoarea:

  1. Prezentarea raportului de activitate al Biroului Executiv al PNL.
  2. Raporturile de activitate ale grupurilor parlamentare ale PNL.
  3. Adoptarea modelului de plan de acțiuni și a criteriilor de evaluare ale filialelor teritoriale.
  4. Rezoluția privind strategia PNL de deschidere către societate.
  5. Situația politică.

Ordinea de zi a fost suplimentată cu două puncte, dupa ce Prim-Vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu a propus ca Ludovic Orban să fie propunerea PNL pentru funcția de premier, iar Ludovic Orban a propus validarea lui Klaus Iohannis drept candidat al PNL la viitoarele alegeri prezidentiale. Pentru propunerea de premier a candidat și Viorel Cataramă.

Pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis, au fost exprimate 817 voturi, din care 793 au fost pentru, iar 24 au fost declarate nule.

În ceea ce priveşte candidatul PNL la funcţia de premier, au fost exprimate 821 de voturi, din care 686 pentru Ludovic Orban, 113 pentru Viorel Cataramă, iar 23 au fost declarate nule.

Ludovic Orban a promis că PNL va veni cu un program de guvernare, dar nu scris pe picior, ci cu răspunsuri serioase, profunde, bazate pe analize şi pe studii de impact.

El a spus că susţine o guvernare cu 14-15 ministere şi că este total împotriva ordonanţelor de urgenţă.

”Ni se cere de foarte mulţi analişti, comentatori şi foarte mulţi cetăţeni să venim cu un program de guvernare şi vom veni cu un program de guvernare, dar nu un program de guvernare scris pe picior, nu aşa un program de guvernare cum a fost programul pe care l-a prezentat actualul partid de guvernare, o colecţie de minciuni scoase din cărţile cu baronul Munchhausen. Trebuie să venim cu răspunsuri serioase, profunde, care să se bazeze pe analize, pe studii de impact, pe analiza comparativă a politicilor publice în diverse domenii în toate ţările europene, care să aibă la bază cu adevărat rezolvarea marilor probleme care există în societatea românească (…), a disfuncţionalităţilor majore, a minciunilor care se perpetuează în discursul public şi al oamenilor politici numai din dorinţa de a ascunde existenţa acestor probleme”, a afirmat Ludovic Orban.

Biroul de Presă al Partidului Național Filiala Dâmbovița

Life-Style

CHINDIA 35 – La mulți ani, montaniarzi dâmbovițeni aflați sub culorile Chindiei!

La 15 decembrie 1983, câțiva pasionați de turism, majoritatea ghizi ai Agenției B.T.T. Dâmbovița, au înființat Clubul de Turism “Sfinx”. Sub acest nume, au fost efectuate câteva acțiuni în zona montană (repararea „Podului lui Baltag”, Revelion) sau în cadrul unor concursuri culturale (Liră Carpatină – Curtea de Argeș). În luna ianuarie 1984 clubul a primit [...]