28 martie 2024
Legumicultorii dâmboviţeni nu se înghesuie la Programul de tomate

Legumicultorii dâmboviţeni nu se înghesuie la Programul de tomate

rosii„Din păcate, pe programul de tomate, avem la acest moment 54 de cereri, la nivelul judeţului Dâmboviţa, dar încă mai este timp de a veni în acest program.

Numărul mi se pare mic, ţinând cont că noi avem bazine legumicole importante şi mă refer la Băleni, Târgovişte (Sârbi), Lunguleţu, zona Găeşti. Numai că drept şi adevărat este faptul că în aceste zone cultura tomatelor nu este preponderentă.

Deci aceşti legumicultori nu se ocupă de cultura tomatelor, pentru că până la urmă specializarea pe anumite culturi este o tradiţie şi de regulă sunt puţini cei care îşi schimbă obiceiul.

Mai ales că, în cadrul acestui program de tomate, pentru a scoate roşiile până la sfârşitul lunii mai sau din noiembrie încolo, obligatoriu îţi trebuie o sursă de căldură, ceea ce marea majoritate a legumicultorilor din judeţul nostru nu o are.

Celor 54 de fermieri, care au depus cerere la noi, li s-au făcut deja 6 vizite în teren, pentru că au plantat tomatele. Eu zic că or să mai vină şi alte solicitări, pentru că se termină salata, ridichiile şi ceapa verde şi atunci se pot apuca de tomate.

Ţinând cont că programul se întinde pe mai mulţi ani, cred că or să fie din ce în ce mai mulţi beneficiari. Nu e o limită”, a declarat directorul Direcţiei Agricole Dâmboviţa, ing. Ion Oprea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial