20 aprilie 2024
Lazuri – Accident din vina băuturii!

Lazuri – Accident din vina băuturii!

accident171214-3Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează conducătorii auto:

Consumul de alcool, incompatibil cu activitatea de şofat !

Un conducător auto în timp ce se deplasa pe DJ 711, în afara localităţii Lazuri, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism.

Din coliziune, a rezultat vătămarea corporală a două persoane care au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale.

accident171214-6În urma testării cu aparatul etilotest, şoferul a prezentat o alcoolemie de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru a se stabili îmbibaţia alcoolică.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

accident171214-7Poliţia rutieră reaminteşte conducătorilor auto faptul că activitatea de şofat este incompatibilă cu consumul de alcool, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, vă informăm că în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge,  fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial