29 martie 2024
La numai 8 ani, Andrei e un fenomen! Ce mare trofeu a câștigat

La numai 8 ani, Andrei e un fenomen! Ce mare trofeu a câștigat

Webp.net-resizeimage-106La vârsta la care alți copii se joacă cu mașinuțe, el rulează pe circuit cu viteze ce nu sunt atinse nici măcar de șoferii începători. Se numește Andrei Radulescu Loliceru, este din Valea Mare, are numai 8 ani și in ciuda faptului ca a inceput de mai putin de 2 ani să piloteze, acum este campion national la E-karting, competiție destinată mașinilor cu propulsie electrică.

Numai anul acesta Andrei a câștigat Marele Trofeu Constanța, Marele Trofeu București și alte câteva etape intermediare de circuit. Pentru că nu mai avea adversar la grupa sa de vârstă, a fost nevoit să treacă mai devreme la grupa de 8-10 ani, unde a devenit numărul 1 după foarte scurt timp. Desfășoară 3-4 antrenamente pe săptămână la Academia Titi Aur, fiind licențiat ca pilot international FIA (Federația Internațională de Automobilism).

Sportul practicat de Andrei este unul foarte costisitor, un cart electric costând in jur de 5000€, aproape 1000€ combinezonul și alte 700-800€ casca de protecție. Andrei este pasionat de matematică, iar în timpul liber mai practică încă un sport, el având antrenamente și la fotbal de 2-3 ori pe săptămână.

Nu ar renunța la unul din sporturi deocamdată, având suficinentă energie pentru a face tot ce își propune, sportivii lui favoriți fiind Lewis Hamilton de la F1 și Lionel Messi de la fotbal.

În luna septembrie urmează să plece la Slalomul special de la Roma, unde va concura alături de cei mai puternici piloţi din Europa. Având în vedere că la E-karting toate maşinile au aceeaşi motorizare, totul fiind controlat de un soft pentru a nu exista diferenţe de performanţe între două carturi, rezultă că cel care iese pe primul loc este campion strict datorită talentului.

Andrei mi-a dezvăluit secretul său: “La calificări trag tare pentru a pleca din poll-position, însă în cursă stau în spatele adversarului, foarte aproape. Merg aproape de el, pe aspirație, adică el forțează mașina la maxim, dar eu o las pe a mea mai ușor, că îmi taie el aerul și merg mai ușor. Iar în curbă, când el ia mai pe larg să se încadreze, atunci apăs și eu la maxim accelerația și îl depășesc”.

A avut parte și de accidente pe circuit, dar a scăpat teafăr. Acum merge cu 80km pe oră și așteaptă cu drag ziua în care să conducă un monopost ce depășește pe circuitul de Formula 1 viteze de 320km. Până atunci, se rezumă la a câștiga următorul trofeu al circuitului de la București, cursă la care se pare că va participa și îndrăgitul pilot de F1, Felipe Massa.

 

Liviu Lazăr/Cronica de Găești

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial