29 martie 2024
La mulţi ani, oameni frumoşi! Secţia de îngrijiri paliative, doi ani de alinare, suferinţe, lacrimi şi luptă

La mulţi ani, oameni frumoşi! Secţia de îngrijiri paliative, doi ani de alinare, suferinţe, lacrimi şi luptă

spali4Se spune ca omul sfinteste locul, iar echipa compartimentului Îngrijiri paliative, din cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte, ne dovedeste din plin acest lucru. 

spali1Astăzi se împlinesc doi ani de la înfiinţarea secţiei care aduce alinare pacienţilor grav bolnavi, dar şi familiilor acestora.

Medicul Carmen Marcu a reuşit să formeze o echipă de oameni inimoşi care reuşeşte să aducă zâmbetul pe chipurile celor suferinzi.

Şi e mare lucru să poţi să faci să zâmbească un om care ştie că nu mai are mult de trăit.

Pentru asta, dar şi pentru multe alte eforturi, dr.Carmen Marcu, asistentele, psihologul, preotul, infirmierele merită tot respectul şi aprecierea noastră.

spali3“In urma cu doi ani am deschis usa compartimenului Ingrijri paliative pentru primii pacienti.

De atunci, prin serviciul nostru au trecut peste 600 de pacienti si tot atitea emotii, durere, lacrimi de suferinta sau recunostinta.

Am devenit o echipa mult mai atenta la nevoile si suferintele pacientilor si ale familiiilor lor, mult mai sudata si mai dispusa la efort si daruire.

Munca si daruirea noastra au fost rasplatite din belsug.

spali2Acel “VA MULTUMIM PENTRU TOT” si zambetul impacat de la despartire au alinat oboseala fizica si psihica adunate.

Iar comunitatea a fost alaturi de eforturile noastre in lupta cu suferintele vietii, ajutandu-ne sa oferim toate conditiile pacientilor nostri.

Cred ca relatiile create in sectie si in jurul ei ma fac sa cred ca oamenii incep sa inteleaga ca ,,VIATA E PE ZILE … ESTE CA UN ZBOR DE FLUTURE” si merita sa o traim DEMN, CURAT, CU IUBIRE SI RECUNOSTINTA!”, spune medicul Carmen Marcu, coordonatorul compartimentului Îngrijiri paliative, din cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial