La mulţi ani! 522 de ani de atestare documentară a oraşului Găeşti | TargovisteNEWS

La mulţi ani! 522 de ani de atestare documentară a oraşului Găeşti

Webp.net-resizeimageA fost linişte, în oraş, la 522 de ani de atestare documentară. Obişnuiţi cu petreceri care adunau mii de oameni în stradă, găeştenii au fost nevoiţi să se resemneze, în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus.

Nici bâlciul de Sf. Ilie de la obor, nici concertele susţinute de capete de afiş, nici focul de artificii şi nici petrecerile din parc nu s-au mai organizat.

Este pentru prima oară, în 22 de ani, de când Găeştiul nu-şi petrece – cu surle şi trâmbiţe – zilele de atestare.

Singurul eveniment a fost premierea a 31 de cupluri care au împlinit 50 şi 60 de ani de căsătorie, manifestare organizată în aer liber, în Parcul Central.

Dacă unii găeşteni şi-au exprimat, pe reţelele de socializare, regretul că manifestările de Zilele Oraşului au fost anulate, alţii au susţinut decizia administraţiei locale, pe fondul creşterii vertiginoase a numărului de cazuri de persoane infectate, precizează Cronica de Găeşti.

Life-Style

”Povestea iei”, la Curtea Domnească din Târgoviște

Expoziţia etnografică ”Povestea iei”   Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul să descopere ”Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, care va fi deschisă publicului miercuri, 24 iunie 2020, ora 14:00. ”În anul 2013, în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea [...]