Judeţul Dâmboviţa, sub COD PORTOCALIU de CANICULĂ! Cum va fi vremea în următoarele 3 zile | TargovisteNEWS

Judeţul Dâmboviţa, sub COD PORTOCALIU de CANICULĂ! Cum va fi vremea în următoarele 3 zile

61902223Prognoza meteo pentru duminică

Căldură sufocantă şi duminică în aproape toată ţară. Vom avea maxime de la 33 de grade pe litoral, în depresiuni şi în Bucovina; până la 40…41 de grade în sud-vest. În nord, nord-vest şi la munte apar averse destul de violene.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă încă o zi toridă, cu cer mai mult senin şi un aer greu de respirat. Maximele ajung la 36…37 de grade, la umbră.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Muntenie avem caniculă chinuitoare; deşi temperaturile scad cu un grad-două faţă de ieri. Zărim câţiva nori pe cer; dar nu sunt sunt nori de ploaie.

Căldură năucitoare şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Se vor atinge şi 37…38 de grade, la umbră, iar către seară apar manifestări de instabilitate: ploi torenţiale, fenomene electrice, grindină şi vijelii.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş temperaturile scad puţin, dar avem încă o amiază caniculară. Şi disconfortul termic va fi ridicat şi vor apărea ploi zgomotoase, destul de consistente.

În vestul ţării căldură va fi greu de suportat. Sâmbătă s-au atins 40…41 de grade în zona; astăzi maximele ajung la 37…38 de grade şi stresul tremic va fi din nou foarte accentuat. În orele serii s-ar putea să vină o aversă în zonele înalte.

Şi în centrul Românie se anunţă o zi extrem de caldă; doar în depresiuni scăpăm de caniculă. În zonele montane, după-amiază vin averse torenţiale, cu tunete, fulgere, vijelii şi grindină.

În sud-vestul ţării va fi cel mai rău.Temperaturile vor ajunge din nou la valori extreme, de 40…41 de grade şi atmosfera va fi irespirabilă. Nu sunt semne de ploaie. Aerul extrem de fierbinte persistă şi în ţinuturile sudice. Maximele ajung la 39 de grade; indicele temperatura-umeazala depăşeşte din nou pragul critic şi zăpuşeală va fi insuportabilă.

În Bucureşti aerul ce încinge din nou foarte tare; disconfortul termic creşte încă din orele dimineţii; iar la amiază aerul va fi irespirabil. Maximă prognozată este de 38…39 de grade; iar mâine în zori se vor înregistra 22…23 de grade.

La munte instabilitatea creşte după prânz şi vin averse, cu tunete, fulgere şi vânt puternic. Vor fi şi vijelii şi căderi de grindină şi se vor strânge cantităţi însemnate de apă, de peste 30 L/mp. Temperaturile scad faţă de ieri.

În schimb, pe litoral rămânem cu vremea exagerat de caldă. Maxime urcă spre 33…34 de grade şi disconfortul termic va fi foarte ridicat. Apă marii va avea 26…27 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

Luni, vremea va fi instabilă în vest, nord şi centru, pe unde se şi răcoreşte. Vin ploi torenţiale, cu vijelii şi probabil grindină. În rest canicula persistă şi ploile apar sporadic în orele serii.

Ziua de marţi ne-aduce vreme călduroasă aproape peste tot şi caniculă în regiunile sudice. Spre seară vin ploi violente la deal şi munte şi pe zone restrânse prin nordul, centrul şi sudul ţării.

Miercuri temperaturile cresc; canicula cuprinde cea mai mare parte a ţării şi disconfortul termic va fi extrem. Mai apar ceva averse pe la munte, iar în sud-vest maximele urcă spre 40 de grade.