29 martie 2024
Jandarmii montani din Dâmbovița, chemați în ajutorul unor turiști ucrainieni! Vezi ce au pățit!

Jandarmii montani din Dâmbovița, chemați în ajutorul unor turiști ucrainieni! Vezi ce au pățit!

20140817_114118TURIȘTI  UCRAINIENI  SPRIJINIȚI  DE  JANDARMII  MONTANI!

 

 

Șapte turiști care se aflau în dificultate în Masivul Montan Bucegi, au fost sprijiniți de jandarmii montani.

 

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine Publică Zănoaga, aflat în patrulare auto pe traseele montane a intervenit în zona Dichiu pentru sprijinirea unor turiști ucrainieni epuizați fizic.

Cei șapte turiști, două femei și cinci bărbați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani plecaseră cu bicicletele pe un traseu montan din Munții Bucegi, intenționând să ajungă în zona Bran. La un moment dat, din cauza ploii torențiale, temperaturii scăzute, de aproximativ 10 °C și necunoașterii zonei, aceștia au solicitat sprijinul jandarmilor montani.

În urma acțiunii de salvare turiștii ucrainieni au fost preluați și conduși în siguranță până la Postul de Jandarmi Montan Zănoaga, unde li s-au asigurat pături și ceai cald pentru a se încălzi, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

 

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial