28 martie 2024
Jandarmii dâmboviţeni, mobilizaţi pentru intervenţiile dificile

Jandarmii dâmboviţeni, mobilizaţi pentru intervenţiile dificile

ijj-ipj1. Măsuri adoptate de jandarmi în perioada sărbătorilor de iarnă, atât independent, cât şi în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne

Având în vedere faptul că meteorologii au prognozat o iarnă mai geroasă decât în anii precedenţi, şi la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa au fost adoptate o serie de măsuri astfel încât să fie asigurată o intervenţie promptă în zonele cele mai afectate de căderile masive de zăpadă.

De aceea, va fi menţinută o legătură permanentă cu reprezentanţii comandamentului de iarnă pentru a cunoaşte în orice moment situaţia drumurilor înzăpezite, iar acolo unde va fi nevoie, pentru a participa la înlăturarea urmărilor căderilor abundente de precipitaţii sub formă de zăpadă.

Misiunile specifice Jandarmeriei pe această linie vor fi:

  • deblocarea autoturismelor şi salvarea persoanelor surprinse pe căile de comunicaţii din localităţi/ zona montană, afectate de fenomenele meteorologice periculoase;

  • asigurarea respectării măsurilor de interdicţie impuse de autorităţi;

  • evacuarea populaţiei, dacă situaţia va impune acest lucru.

La nivelul Jandarmeriei Dâmboviţa vor fi constituite rezerve de intervenţie ce vor putea acţiona la solicitarea autorităţilor publice locale în orice localitate afectată din judeţ.

Ca şi în anii precedenţi, în municipiile Târgovişte şi Moreni, oraşele Găeşti, Pucioasa, Titu, Răcari şi comunele Tărtăşeşti şi Gura Ocniţei, unde există grupe de jandarmi, precum şi în zona montană, unde sunt dispuse posturile Peştera şi Zănoaga, aceştia vor participa la acţiuni de deblocare/ salvare a persoanelor surprinse în trafic ori pe traseele din zona de responsabilitate a Munţilor Bucegi, vor intensifica patrulările auto în special în zonele frecventate de persoanele fără adăpost (gară, autogară etc.) şi vor îndruma populaţia spre cele mai apropiate spaţii care pot asigura cazarea şi hrănirea.

De asemenea, jandarmii vor participa, atunci când situaţia o impune, la acţiuni de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate, înzăpezite în zona montană/ în gospodării sau a celor declarate dispărute, la solicitarea instituţiilor competente.

Având o foarte bună colaborare cu reprezentanţii filialei Dâmboviţa a Crucii Roşii Române, ne manifestăm disponibilitatea de a participa şi la distribuirea ajutoarelor de primă necesitate către populaţie în zonele cele mai afectate.

2. Misiuni desfăşurate şi rezultate obţinute de jandarmii din structurile de ordine publică, în primele 11 luni ale anului 2017

În primele 11 luni ale a.c., principalele obiective care au stat la baza executării misiunilor de ordine publică, au fost creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi prevenirea faptelor antisociale în conformitate cu prevederile planurilor proprii şi ale celorlalte acte normative în vigoare, asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică cu ocazia desfăşurării de adunări publice, asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zonele turistice din judeţ, în special în Masivul Montan Bucegi .

În perioada analizată au fost executate un număr de 8.785 misiuni pe linie de ordine şi siguranţă publică, astfel:

– 7.143 misiuni de menţinere a ordini publice;

831 misiuni de asigurare şi intervenţie/restabilire a ordinii publice;

319 misiuni în cooperare cu alte instituţii (unităţi de parchet, poliţie, executori judecătoreşti etc.);

– 492 mandate de aducere puse în aplicare.

Rezultatele obţinute de structurile de ordine publică pe timpul desfăşurării misiunilor specifice independent sau în comun cu alte instituţii, s-au materializat astfel:

  • 68 infracţiuni constatate (independent şi în comun cu alte structuri);

  • 1.864 sancţiuni contravenţionale aplicate, dintre care 762 avertismente şi 1102 de amenzi în valoare totală de 422.950 lei.

Efectivele din cadrul Postului de Jandarmi Montan Peşteraşi Postului de Jandarmi Montan Zănoaga au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi a unui climat de ordine şi siguranţă publică în staţiunile turistice desfăşurând activităţi de informare, îndrumare şi prevenire a producerii accidentelor pe traseele montane.

Prin prisma rezultatelor obţinute, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a avut un aport deosebit la creşterea nivelului de siguranţă al cetăţenilor judeţului, contribuind totodată la consolidarea imaginii Jandarmeriei Române, ca instituţie sigură şi credibilă aflată permanent în slujba comunităţii.

3. Coordonatele de contact ale instituţiei

Adresa:

b-dul. Regele Carol I, nr. 49, Dâmboviţa

Telefon/ fax:

0245.640 670 /  0245.640 669

E-mail:

contact@jandarmeriadambovita.ro

Pagina web:

www.jandarmeriadambovita.ro

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa

Împuternicit Inspector şef – Colonel MATEI Viorel

Desemnat Prim adjunct al inspectorului şef – Colonel PIŢIGOI Florin

Adjunct al inspectorului şef – Colonel ARNĂUTU Vladimir

 

Program de audienţă

Inspector şef – joi 09.00 – 11.00

Prim adjunct al inspectorului şef – luni 14.00 – 16.00

Adjunct al inspectorului şef – marţi 14.00 – 16.00

Responsabil cu difuzarea informaţiilor de interes public

şi purtător de cuvânt

Maior VĂTĂŞELU Ciprian

E-mail: contact@jandarmeriadambovita.ro

Telefon: 0245/640.670, interior 24.516

Telefon mobil: 0773.887.836

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial