19 aprilie 2024

ITM Dâmboviţa: “Securitate şi sănătate la utilizarea substanţelor chimice în muncă”

www.mariusbuga.ro_images_itmZIUA INTERNAŢIONALĂ A SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă şi a Comemorării Victimelor Accidentelor de Muncă I.T.M. Dâmboviţa a organizat simpozionul cu tema ,,Securitate şi sănătate la utilizarea substanţelor chimice în muncă,,.

Ţinând cont de varietatea domeniilor în care sunt utilizate substanţele chimice, trebuie avut în vedere nu numai beneficiile aduse de acestea, ci şi reducerea efectelor nocive pe care le-ar putea produce.

De aceea, în materialele prezentate au fost abordate următoarele subiecte:

– aspecte legate de utilizarea în condiţii de siguranţă a produselor chimice la locul de muncă;

prevederile legislative ce reglementează obligativitatea furnizorilor de a pune la dispoziţie în fişele cu date de securitate, informaţii privind gradul de periculozitate a substanţelelor chimice şi modul de folosire în condiţii de siguranţă;

– responsabilităţile angajatorului de autiliza aceste informaţii pentru a institui măsuri de administrare a riscurilor şi pentru a se asigura că produsele chimice sunt utilizate în condiţii de siguranţă la locul de muncă.

Prevederile legislative privind agenţii chimici se aplică în egală măsură tuturor întreprinderilor, indiferent de statul membru al UE în care îşi au sediul şi indiferent dacă sunt producători, importatori sau utilizatori ai produselor chimice.

La simpozion au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, angajatori sau reprezentanţi ai acestora, lucrători desemnaţi pentru a se ocupa de activităţile de prevenire şi protecţie, reprezentanţi ai serviciilor externe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Cu această ocazie au fost prezentate exemple de bune practici din activitatea acestora referitoare la protejarea, formarea, instruirea lucrătorilor expuşi la agenţi chimici periculoşi.

INSPECTOR SEF,

        Ing. Marius LIXANDRU

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial