29 martie 2024

ISU Dâmboviţa, avertizare de ultimă oră! Pericole pe râurile Ialomiţa şi Argeş

inun4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTUALIZARE AVERTIZARE HIDROLOGICĂ.

În acest moment judeţul Dâmboviţa se află sub incidenţa unor avertizări meteorologice şi hidrologice, astfel:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 08 iulie, ora 16.00 10 iulie, ora 21.00;

Fenomene vizate: ploi abundente;

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 08.07.2018, ora 16:00 10.07.2018, ora 24:00 – pe râurile din bazinul hidrografic: Argeş (bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior) şi Ialomiţa (bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu).

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 08.07.2018 ora 16:00 11.07.2018 ora 14:00 – pe râurile din bazinele hidrografice: Argeş (bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior) şi Ialomiţa (bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu).

Fenomene vizate: se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE;

În acest sens, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I Dâmboviţa s-a dispus activarea grupei operative şi a Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI), care vor monitoriza şi gestiona permanent situaţiile apărute la nivelul judeţului.

Alături de autoritățile locale și cele ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa, cu rol in gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice severe, subunităţile de intervenţie ale ISU Basarab I Dâmboviţa sunt pregătite să acționeze în sprijinul populației, cu mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei, camioane, bărci și motopompe remorcabile, dacă situația o va impune.

În atenţia cetăţenilor!

Recomandăm cetățenilor să respecte indicațiile autorităților și să se intereseze din timp asupra stării vremii și a drumurilor pe care urmează să se deplaseze.

De asemenea, recomandăm populației să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar pe timpul manifestării fenomenelor să limiteze activitățile în aer liber.

Totodată, avertizăm cetățenii ca în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă, nici cu căruțe sau alte mijloace de transport, și să se adăpostească în zone înalte și sigure.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU și a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență Fiipregatit.ro.

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial