29 martie 2024
ÎPS Nifon, vizită pe şantierele din judeţ

ÎPS Nifon, vizită pe şantierele din judeţ

pio_6Comunicat de presă

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părinţi Consilieri de la Centrul Eparhial, a efectuat o vizită pastorală în cadrul Protoieriilor Târgovişte Sud şi Titu, unde a vizitat un număr de 8 parohii: Ilfoveni, Racovița, Postârnac, Finta, Dobra și Gura Șuții, Protoieria Târgoviște Sud, și Boteni și Braniște, Protoieria Titu. De asemenea, a fost vizitată și Mânăstirea Nucet, din Protoieria Târgoviște Sud.
   Înaltpreasfinţia Sa a evaluat activitatea pastoral misionară de la parohii, precum si stadiul  lucrărilor de construcţie la bisericile parohiale de la Racovița, Ilfoveni, Postârnacu, Dobra și Finta, la casele parohiale de la Boteni și Braniște și a fost inaugurată, fiind sfințită casa parohială de la Parohia Gura Șuții. A fost evidențiată necesitatea finalizării lucrărilor de restaurare a picturii de la turnul clopotniță al Mănăstirii Nucet. Au fost abordate diferite probleme legate de specificul pastoral-misionar al fiecărei parohii, fiind analizate diferite chestiuni administrativ-gospodărești, curente și urgente din zonele vizitate.
Înaltul ierarh a apreciat eforturile depuse până acum de preoții slujitori, la parohiile mai sus menționate, binecuvântând lucrările realizate și asigurându-i de susţinerea Centrului Eparhial pentru finalizarea tuturor proiectelor începute şi derularea altora noi.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial