25 aprilie 2024
ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei, ședință de urgență!

ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei, ședință de urgență!

adunaturaJoi, 29 ianuarie 2015,  s-au desfăşurat, la  Reşedinţa Eparhială din Târgovişte, lucrările Consiliului şi Adunării Eparhiale, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON.

Mai întâi, a avut loc, în sala “Decennium”, şedinţa Consiliului Eparhial  iar, apoi, la Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu,  slujba Te Deum-ului, la care au participat membri Adunării şi Consiliului Eparhial, dar şi invitaţi, precum: membri onorifici ai celor două organisme eparhiale amintite mai sus, părinţii protopopi, profesori de la şcolile de teologie, precum şi stareţi şi stareţe de la aşezămintele monahale din Eparhie.
Şedinţa în plen a Adunării Eparhiale anuale a fost deschisă de către Înaltpreasfinţia Sa care, în cuvântul Său, a evocat principalele provocări ale misiunii pastorale ale Bisericii noastre, prezentând specificul lor local, dar şi maniera în care Eparhia noastră a răspuns acestora, precum şi realizările principale ale sectoarelor administrative eparhiale ale anului 2014 şi obiectivele pentru anul 2015.

În continuare, a fost prezentat filmul omagial intitulat “15 ani de slujire pe scaunul vlădicesc de la Târgovişte”, cu relevanţă pentru misiunea bisericească din Eparhia noastră, după care au avut loc discuţiile pe comisii. A urmat, în aula “Sf. Voievod Neagoe Basarab”, prezentarea rapoartelor de activitate, de către raportorii fiecărei comisii, iar, la final, ele au fost adoptate ca hotărâri, de către plenul Adunării Eparhiale.
În rapoartele de activitate ale comisiilor au fost menționate numeroasele şantiere de construcţie de noi locaşuri sfinte şi de restaurare a unor biserici – monument istoric; resfinţiri şi târnosiri de sfinte lăcaşe, noile numiri şi a transferări clericale, proiectele filantropice, de asistenţă şi consiliere social, derulate în anul 2014.

Notabilă este şi activitatea editorială a anului trecut, căci au fost tipărite numeroase volume, dintre care evidenţiem broşura şi volumul dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni, precum și broşura misionară dedicată Tainei Sf. Euharistii şi Sf. Spovedanii, volumul omagial dedicat unui deceniu şi jumătate de activitate la Târgovişte a Înaltpreasfinţiei Sale, ori C.D.-urile  Coralei Catedralei Mitropolitane şi  Almanahul Bisericesc pe anul 2015.
În încheierea evenimentului, au avut loc rodnice şi folositoare dezbateri pe marginea celor prezentate şi s-au aprobat obiectivele pe care Arhiepiscopia Târgoviștei şi le-a propus pentru anul 2015.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial