25 aprilie 2024
ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei, în comitet la Palatul Patriarhiei

ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei, în comitet la Palatul Patriarhiei

nifÎnaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, Exarh  patriarhal și Preşedintele Reprezentanţei Patriarhiei Române pe lângă Uniunea  Europeană, a participat în zilele de vineri, 16 mai și sâmbătă,  17 mai 2014, la Palatul Patriarhiei din București, la reuniunea Comitetului  Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană  (C.R.O.C.E.U.), care a fost deschisă de un seminar cu tema „Familia în  contextul crizelor actuale“.  

   La întrunirea, care a fost inaugurată de cuvântul Patriarhului României, au  participat personalități ale vieții publice și religioase ortodoxe, precum  I.P.S. Emmanuel, Mitropolitul ortodox grec al Franţei şi moderatorul  C.R.O.C.E.U., Eugen Teodorovici, ministrul român pentru Fondurile Europene,  Angela Filote, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, P.S. Episcop Porfirie,  reprezentantul Bisericii Ortodoxe a Ciprului pe lângă U.E., I.P.S. Mitropolit  Athanasie, reprezentantul Bisericii Ortodoxe a Greciei pe lângă U.E., dar şi  alţi clerici, parlamentari europeni, membri ai instituţiilor europene şi  experţi europeni.    

 Seminarul a dorit să transmită dorinţa şi deschiderea Bisericilor Ortodoxe  în vederea promovării unui dialog deschis, transparent, constant şi  responsabil, pentru întărirea solidarităţii şi unităţii europene, mai ales că  anul acesta aniversăm două decenii de la inaugrarea  Anului  Internaţional al Familiei, iar, în data de 15 mai, am sărbătorit Ziua  Mondială a Familiei.     

Cu acest prilej, s-a dorit reafirmarea valorilor familiale și a importanței  lor pentru lumea noastră și a principalelor provocări la adresa familiei  tradiționale astăzi.

Biroul de Presă al  Arhiepiscopiei Târgoviştei

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial