20 aprilie 2024

IPJ – Cele mai liniştite şi cele mai sigure sărbători pascale din ultimii ani

violdSĂRBĂTOAREA PAȘTELUI ÎN SIGURANŢĂ

Anul acesta au fost cele mai liniştite şi cele mai sigure sărbători pascale din ultimii ani. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a fost la datorie, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

În perioada 30 aprilie – 02 mai a.c., peste 700 de poliţişti dâmboviţeni au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri care tranzitează judeţul, pentru ca cetățenii să petreacă sărbătoarea Învierii Domnului în siguranță.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătorile pascale.

În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă se situează sub media ultimilor ani.

De asemenea, numărul accidentelor de circulație și al persoanelor rănite sau decedate în astfel de accidente este mai mic față de anii trecuți, reliefând faptul că măsurile adoptate de poliţişti pentru creșterea siguranței cetățeanului și-au atins scopul.

Aceste rezultate se datorează şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite responsabile în această perioadă.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii au aplicat 461 de sancţiuni pentru abaterile de la normele contravenţionale, în valoare de 116.335 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 4.385 de lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat 116 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 15 pentru fapte de natură economică.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 325 de sancţiuni contravenţionale, 183 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 6 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, poliţiştii au retras 3 certificate de înmatriculare şi au reţinut 20 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 6 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 7 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial